破產聯盟

樓主: stacey19940916
打印 上一主題 下一主題

有冇周周 既同學問左5000消費券可唔可以自用?

請問點先知道自己係邊個跟?開頭跟我既係姓張. 之後變左姓陳. 我問過如果有問題係搵邊個. 姓陳果個話佢地係一個團隊 邊個跟都無關係
師兄師姐 有上繳都係有d批 有d批一半.我失業左成年我諗都係唔洗諗
ONeal 發表於 5-7-2021 11:04
我同另一個師兄情況一樣,我已經諗住唔申請廢事益佢,佢仲話我唔申請都要解釋。我睇吓佢點,我有2500現金 ...

啱啱打去問了. 同你情況一樣…
我都諗住唔申請算
萬念俱灰 發表於 6-7-2021 18:24
姓陳個果咩都話上庭加監架啦。所以我先費事理佢咋嘛。講野又難聽。

絕對認同. 佢成日都係搵加監上庭嚟同人講
唔好意思.請問有冇跟李周既同學仔打算唔申請? 前兩日問過第一次話正常就唔使上繳自己用. 第二次有個男人聽姓嚴.佢話正常要上繳一半. 因為我失業一年無上繳到俾佢地. 有可能要全數上繳.但最終決定係要姓陳果個覆. 今日打去問姓陳果個又係搵唔到人. 姓嚴果個話照申請. 第一期俾現金$2500先.
ONeal 發表於 8-7-2021 17:35
我諗住唔申請。我跟姓陳個主任,又係要我上繳2500,咁我咪唔申請廢事益佢! ...

我都係打算咁樣. 之後佢又話有破產責任.
同加監