破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: nevergiveup

成功上車

有的高人話要解破九年先申請到bank credit card,超,但係我第七年已經申請到啦渦,宜家仲有三張AE添
Joannywalker131 發表於 9-5-2021 10:15
有的高人話要解破九年先申請到bank credit card,超,但係我第七年已經申請到啦渦,宜家仲有三張AE添 ...

你好自豪啊申請到信用卡?我一批就幾百萬,你批左按揭再話我知感受,我無你咁無聊係咁同人講申請左咩卡
nevergiveup 發表於 9-5-2021 17:06
你好自豪啊申請到信用卡?我一批就幾百萬,你批左按揭再話我知感受,我無你咁無聊係咁同人講申請左咩卡 ...

有的人甘有錢都申請破產,即糸厄人啦
Joannywalker131 發表於 9-5-2021 23:06
有的人甘有錢都申請破產,即糸厄人啦

你畢業咁多年無搵過錢架咩
你要做既唔係懷疑人地點解有錢買樓,係檢討下自己點解無能力買樓,唔好係度怨天尤人,憎人富貴,我同你異業年期差唔多時間架咋,你問下你自己呢幾年有幾努力去搵錢同賺錢先
nevergiveup 發表於 9-5-2021 23:30
你要做既唔係懷疑人地點解有錢買樓,係檢討下自己點解無能力買樓,唔好係度怨天尤人,憎人富貴,我同你異業 ...

如你所講,甘容易揾錢,洗咩仲有人住公屋呀,怨天尤人?一家機口逼埋一齊住。
Joannywalker131 發表於 10-5-2021 06:43
如你所講,甘容易揾錢,洗咩仲有人住公屋呀,怨天尤人?一家機口逼埋一齊住。 ...

住公屋無問題,搵到錢唔買樓都無問題,我入學果刻就覺得「係咪我以後都買唔到樓呢?」,因為我好希望比到屋企人一個安樂窩,因為畢業後要按揭擔心好難,而家批到可以話還我一個心願,我既感動你係唔會感受到,因為你只係安於現狀,又或者根本無上進既決心,咁我唔知你係邊類,而呢個谷我係想話比其他同路人知,並不是不能翻身,所以你要既係鼓勵其他人,並不是去懷疑別人!
恭喜呀!我上年一畢業就去update環聯!不過唔敢申請信用卡,因為一定唔批!
BB__BB 發表於 11-5-2021 21:16
恭喜呀!我上年一畢業就去update環聯!不過唔敢申請信用卡,因為一定唔批! ...

多謝哂!急唔黎,慢慢黎,我都等左好多年
3 天前 我已經在2020 年3 月解破,但屋企人今年過身,房屋署來信一係買現在住緊單位,一係就比間80-100尺單位我住,其實我連手期都冇,如果去銀行做按揭唔知得唔得?如果要買現在單位,大約47萬左右!
BB__BB 發表於 11-10-2021 15:17
3 天前 我已經在2020 年3 月解破,但屋企人今年過身,房屋署來信一係買現在住緊單位,一係就比間80-100尺單 ...

去問銀行啦,不過公屋又真係好易批,但安全計都係去問下
ming1208 發表於 23-4-2021 14:22
我13年畢業,最近都申請都祖國同大貓信用咭,遲D打算同女友聯名上車希望可以同你一樣成功啦 ...

有冇牙齒印先