破產聯盟

查看: 1592|回復: 77

申破中提心吊膽的日子

上星期三已委託6c申破,因幾天假期,最快聽日或者後日先有no.
欠債包括 獅子 邦x  x駿  Cashxxx Pxx, 獅子已經通知申破中,遲d會fax no 俾佢哋,邦x未打電話嚟追數,如知道申破,吾知會有咩追數行動。
但後面2間,睇左好多C兄post都話超煩,就算有no都無用,未頒令前一定會好努力打電話俾我同屋企人,甚至上門,就算有頒令都會吾放過,已經通知管理處,留意陌生人。
而家最驚呢2間有咩行動升級,例如上吾到門,會係屋苑範圍貼大字報,又或者會趁機管理員見吾到時,上左嚟淋油或者貼大字報係門口
唔會淋油,淋油係刑事,會貼大字報,你怕咩事就門口裝番個CCTV
我都好有同感, 有時候都會提心吊膽, 好想拎到破產令
已經裝左CCTV, 睇嚟都避免吾到貼大字報,惟有見招拆招,希望快d拎到令,會下
會稍為收斂下
Fat_0780 發表於 6-4-2021 18:18
已經裝左CCTV, 睇嚟都避免吾到貼大字報,惟有見招拆招,希望快d拎到令,會下 ...

我都希望早日領左令
冇得擔心甘多既 一日未判 都係驚 未判之前搬去另一個地方住 甘就唔洗驚
加油 發表於 6-4-2021 19:01
冇得擔心甘多既 一日未判 都係驚 未判之前搬去另一個地方住 甘就唔洗驚

唔係人人有得搬去第二度地方住, 只希望早日領令
cwy2013 發表於 6-4-2021 20:18
唔係人人有得搬去第二度地方住, 只希望早日領令

我明呀 有no 就會知道幾時判 不過以上個幾間都係唔講得笑 我當時只欠一線銀行 一間財仔都冇 叫左執身彩
加油 發表於 6-4-2021 21:38
我明呀 有no 就會知道幾時判 不過以上個幾間都係唔講得笑 我當時只欠一線銀行 一間財仔都冇 叫左執身彩 ...

我只希望早日領令
cwy2013 發表於 6-4-2021 23:04
我只希望早日領令

律師有冇通知你邊日會頒令?要捱到呢個日子實在唔容易
聽日再追問6c幾時有no,幾時判
加油 發表於 6-4-2021 23:44
律師有冇通知你邊日會頒令?要捱到呢個日子實在唔容易

我知道邊日領令, 不過仲要等既日子好難受
如果住公屋,就預咗做乜都冇用,比你影到淋油,差佬咪同你開個FILE,行到呢步,你都冇咩可以驚。
airmax 發表於 7-4-2021 09:29
如果住公屋,就預咗做乜都冇用,比你影到淋油,差佬咪同你開個FILE,行到呢步,你都冇咩可以驚。 ...

要睇下係咩財務, 如果係一二線財務, 如果淋油既話, 真係可以去報警同去放債人工會投訴佢!破產啫, 又唔係殺人放火
就係最難攪嘅邦x  x駿  Cashxxx Pxx, 呢3間睇好多C兄帖文,都話煩之余吾會輕易放手
Fat_0780 發表於 7-4-2021 14:46
就係最難攪嘅邦x  x駿  Cashxxx Pxx, 呢3間睇好多C兄帖文,都話煩之余吾會輕易放手 ...

仲有easylxxd
希望大家早日領令
今日收到no, 排左5月11號判,但6c話要等到4月尾,先知成吾成功申請到破產
Fat_0780 發表於 7-4-2021 20:20
今日收到no, 排左5月11號判,但6c話要等到4月尾,先知成吾成功申請到破產

你6C樓今日去排, 5月11號頒令, 咁快