破產聯盟

大家破產後,為左方便d ,有無照開番轉數快果d

Stanyan1229 發表於 29-3-2021 22:26
我都好出奇,佢冇用啊⋯⋯

數現金, 型D啊
Stanyan1229 發表於 29-3-2021 22:23
佢個apps,有一欄充值,之後會彈QR code , 你增值左個戶口就顯示餘額,入幾多用幾多。 ...

綁張卡入APPS, 不用上載身份證>?
欠一百萬 發表於 29-3-2021 22:37
綁張卡入APPS, 不用上載身份證>?

其實張卡係要綁apps用,綁apps要上載身份證,唔綁apps又點樣經apps查結餘呢。
如喺網上消費,記得發卡銀行果欄要打HKT。
如夠錢喺卡戶口裏面,就可以好似普通信用卡咁喺店舖碌卡購物。
跟[如從未下載{拍住賞}手機錢包

都唔得, 要啟動 i card, 啟動 i card 要身份證. 吊拿聲.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
欠一百萬 發表於 29-3-2021 22:36
數現金, 型D啊

我之前唸法同你一樣,但同朋友食飯開始個個用電子支付夾飯$ 然後佢支援轉數快就變左經常用了,宜家用iPhone 又可以連埋八達通App 當你用Apple pay 增值埋八達通好方便架 ,慢慢學下啦 XD
我之前搵過好多間7仔同ok都冇,最後只download左個app開卡,咁既情況有冇得補能張實體卡呢?因我試過張卡連Apple Pay,但有d機會讀卡錯誤,唔知關唔關非實體卡事
但佢有得用FPS真係好正。
siupotato 發表於 10-4-2021 01:12
我之前搵過好多間7仔同ok都冇,最後只download左個app開卡,咁既情況有冇得補能張實體卡呢?因我試過張卡連 ...

打2888 0000 24小時客戶服務熱線問吓
siupotato 發表於 10-4-2021 01:12
我之前搵過好多間7仔同ok都冇,最後只download左個app開卡,咁既情況有冇得補能張實體卡呢?因我試過張卡連 ...

買實體卡去到無百雷公咁遠先買到一張.

我張實體卡買左都未啟動, 因為佢個APP 要上傳身份證副本. 嘥9氣.
我拎黎買crypto currency 但出出入入 驚4年後佢地去金管局查轉蚊快
回復 支持 0 反對 1

555655 發表於 10-4-2021 17:54
我拎黎買crypto currency 但出出入入 驚4年後佢地去金管局查轉蚊快

嘩,師兄你咁勇
欠一百萬 發表於 6-3-2021 22:39
淘宝用支付寶比錢, 支付寶有好多增值方法.

可以用香港支付寶俾錢?冇左信用卡之後就冇再淘過,唔知點俾錢
siupotato 發表於 10-4-2021 20:22
可以用香港支付寶俾錢?冇左信用卡之後就冇再淘過,唔知點俾錢

淘寶網當然可以用香港支付寶付款, 去7仔/OK充值現金就得.
siupotato 發表於 10-4-2021 20:14
嘩,師兄你咁勇

果陣時唔記得左轉數快登記左咁多野,依家好驚比人查,我仲係咁用轉數快左轉右轉 如果查起上黎有排解釋
我以為銀行無紀錄就無事
我係Tag & go 入面用轉數快都係不停有數出入,我就正常畢業
555655 發表於 10-4-2021 23:06
果陣時唔記得左轉數快登記左咁多野,依家好驚比人查,我仲係咁用轉數快左轉右轉 如果查起上黎有排解釋
我 ...

雖然轉數快冇綁銀行戶口 但始終驚驚地 我唔夠膽用轉數快 我照用支付寶 微信 同拍住賞 用幾多入幾多 唔綁銀行戶口
ccwa 發表於 10-4-2021 23:17
我係Tag & go 入面用轉數快都係不停有數出入,我就正常畢業

你畢左業 跟邊間?
555655 發表於 11-4-2021 00:12
你畢左業 跟邊間?

李chow
我有用開payme ar,多數係銀行過數落payme,吾會過落銀行,總之吾好睇到月結單有收入就得㗎啦,就算有吾係大數目,佢都吾理你㗎啦~