破產聯盟

查看: 1446|回復: 16

主任跟生活費批尼個數算唔算好好彩?

如題:本人份糧18000蚊
租金6800   水電煤800   電話費300   個人膳食4200   交通費   1000   家庭雜費2400   子女學雜費3000  供養配偶3600   供養子女7200 共批29300
主任跟,入學兩年以來主任就我改電話號碼果陣email聯絡過我一次,之後就無理9過我拉,真慶幸是主任跟
師兄...你句説話難聽過粗口...
Wong1985 發表於 25-2-2021 00:03

哈,邊句啊?主任無理9我果句啊?
跟主任真係好L好....
Wong1985 發表於 25-2-2021 00:03

哈 師兄是話 主任無理9過我果句啊
跟外判既問題真係多好多 乖乖地做齊嘢都無用 佢要你無止境咁等 你都係焗住要等
Wong1985 發表於 25-2-2021 00:10
跟外判既問題真係多好多 乖乖地做齊嘢都無用 佢要你無止境咁等 你都係焗住要等  ...

尼个主任超好人,我问过翻大6使唔使通知佢,佢話唔是長時間響大6就唔使,但係我吾是好明佢講㗎長時間是指幾耐,尼兩年我番去過几十次咯,主任跟都算是不幸中之大幸⋯⋯
從頭來過 發表於 24-2-2021 23:56
租金6800   水電煤800   電話費300   個人膳食4200   交通費   1000   家庭雜費2400   子女學雜費3000  供 ...

咁多!
入學到而家差不多2年半,完全無批過生活費(因為無野做),完全無理我,只有講過4000蚊應該申請使用批左後先好使左佢,然後話見我同小朋友咁多藥費,可以抵銷返。
從頭來過 發表於 25-2-2021 00:18
尼个主任超好人,我问过翻大6使唔使通知佢,佢話唔是長時間響大6就唔使,但係我吾是好明佢講㗎長時間是指 ...

你好行運丫⋯⋯
從頭來過 發表於 25-2-2021 00:18
尼个主任超好人,我问过翻大6使唔使通知佢,佢話唔是長時間響大6就唔使,但係我吾是好明佢講㗎長時間是指 ...

我問過,一兩天不用通知,超過三天要通知,不過佢話最緊要手機搵到你,甘係咪開左漫遊就得呢?
btrash 發表於 25-2-2021 12:34
我問過,一兩天不用通知,超過三天要通知,不過佢話最緊要手機搵到你,甘係咪開左漫遊就得呢? ...

問翻你個間電話公司?我是用一卡2號噶 ,所以隨時穩到我
KennyPang 發表於 25-2-2021 11:11
咁多!

是啊 2萬幾差唔多3萬
angela5678 發表於 25-2-2021 11:14
入學到而家差不多2年半,完全無批過生活費(因為無野做),完全無理我,只有講過4000蚊應該申請使用批左後 ...

師姐都係主任跟?