破產聯盟

查看: 2632|回復: 47

離職同離境

我跟李周,我同公司申請離職,要停止供款需要什麼文件?咁啱下個月要飛,要去三個月,呢段時間佢會唔會阻止我出境?我係咪照交出境申報表俾佢就OK,唔使得到佢嘅同意?
李周同我講:話如果返大陸即日來回要寫書面通知,假如外出旅遊或去大陸超過48小時要提前14日同李周申請,佢話有權吾批或批
三個月旅行? 邊個出錢?
我都想知岀境詳細,真係要早14日通知?吾通知會加監定係點?
426hing 發表於 23-2-2021 18:57
我都想知岀境詳細,真係要早14日通知?吾通知會加監定係點?

我昨天傾生活費時,李周話吾通知會加監
rain1220 發表於 23-2-2021 17:35
李周同我講:話如果返大陸即日來回要寫書面通知,假如外出旅遊或去大陸超過48小時要提前14日同李周申請,佢 ...

下,好像几有病下喔,翻大6要提前甘多日申请…
rain1220 發表於 23-2-2021 19:06

假如是我,我先懶得理他,假如第時可以翻大 6自由…
rain1220 發表於 23-2-2021 17:35
李周同我講:話如果返大陸即日來回要寫書面通知,假如外出旅遊或去大陸超過48小時要提前14日同李周申請,佢 ...

翻大6 5批?都是嚇人咋。我沒看到破產條例有邊度寫禁止人出境
miyako 發表於 23-2-2021 20:50
下,好像几有病下喔,翻大6要提前甘多日申请…

嗯。。聽完O嘴
rain1220 發表於 23-2-2021 21:51
嗯。。聽完O嘴

因為我個仔系大6,有乜可能聽他說要等他批…5給翻大6都可以成為延期,我唸我真是5care …
miyako 發表於 23-2-2021 22:22
因為我個仔系大6,有乜可能聽他說要等他批…5給翻大6都可以成為延期,我唸我真是5care … ...

我父母係大陸,我都呢兩年無返去,好掛住佢哋,吾比返,我都頭痛
rain1220 發表於 23-2-2021 22:33
我父母係大陸,我都呢兩年無返去,好掛住佢哋,吾比返,我都頭痛

我其实过年前就翻左大6了,通知左主任,主任本身话没乜事不好翻去,後來都沒話不得,話出email說翻費用是由邊個負責就可以拉,話沒權5給我出境甘話
airmax 發表於 23-2-2021 17:58
三個月旅行? 邊個出錢?

我男朋友出
miyako 發表於 23-2-2021 22:40
我其实过年前就翻左大6了,通知左主任,主任本身话没乜事不好翻去,後來都沒話不得,話出email說翻費用是 ...

你跟主任?我打算直接同主任講會唔會好啲
rain1220 發表於 23-2-2021 22:33

4年5見父母?我唸沒乜可能啊,看看其他師兄師姐點說咯,我本人就懶得理呢點5成文的道理…法院個官會不會看到話因為翻大6而延期啊?我覺得沒法律可言咯
hohowong 發表於 23-2-2021 22:43

要看你到底跟邊個喔,假如你外判左李周,就只能穩李周…穩主任幫不到你。
hohowong 發表於 23-2-2021 22:43

來緊都要開債權人大會了,就來不是跟主任…
rain1220 發表於 23-2-2021 19:06

當初同傾果時只係話要同佢講,睇吓批唔批,冇話加監
miyako 發表於 23-2-2021 22:45
要看你到底跟邊個喔,假如你外判左李周,就只能穩李周…穩主任幫不到你。 ...

就係跟佢呀,我有諗過唔話佢知,但時間長,驚佢打黎話要見佢
其實我機票一早買左,咩都準備曬