破產聯盟

解破後申請信用卡邊間容易D?

AEON白金VISA唔係紫色嗰張?

ching你張兄弟卡係咪WEWX果張?係咪要連埋解破信一齊send比佢地架?(TU已update解破)
airmax 發表於 4-3-2022 18:42
AEON白金VISA唔係紫色嗰張?

系果張
charlie2017 發表於 4-3-2022 21:02
ching你張兄弟卡係咪WEWX果張?係咪要連埋解破信一齊send比佢地架?(TU已update解破) ...

當年申請無俾解破信
近期有心思思想申請返張卡 ,解破差不多年半 ,又唔想再申請兄弟,之前有底所以仲忍手中
ccwa 發表於 4-4-2022 14:24
近期有心思思想申請返張卡 ,解破差不多年半 ,又唔想再申請兄弟,之前有底所以仲忍手中 ...

解破年半只有兄弟,依昂二間,别無其他,當年我解破完只有兄弟及依昂,當年系感覺有的怪,宜家呢二間好小用,我出去食飯,濕平,用銀行信用卡或用AE
畢業年半,開頭試兄弟同依昂二間都唔批。呢排d外債供完,都心思思都試多次批唔批。有冇師兄聽過話由財仔嘅特務sales打黎開loan申請埋credit card會易批d?
plk123ch 發表於 9-4-2022 17:22
畢業年半,開頭試兄弟同依昂二間都唔批。呢排d外債供完,都心思思都試多次批唔批。有冇師兄聽過話由財仔嘅 ...

個D唔好信, 隨時係中介黎架..

點解唔批既? 你本身份工唔穩定嗎?  

不過我有個朋友佢份工做了5-6年, 月入2萬多, autopay 出糧,  

破完第3年申請安信(一早已update TU), 但人地都係唔批佢, 唔知佢準則係點..
finish2021 發表於 9-4-2022 17:45
個D唔好信, 隨時係中介黎架..

點解唔批既? 你本身份工唔穩定嗎?  

可能我本身係part time同有外債係身所以唔批。
兒家外債冇左就打算再試吓
我上次破產前都欠下AEXX超過四萬多, 解破後即取解除破產令再去更新環聯信貸資料庫, 跟住去申請AEXX就即批$5000信用額。
plk123ch 發表於 9-4-2022 17:22
畢業年半,開頭試兄弟同依昂二間都唔批。呢排d外債供完,都心思思都試多次批唔批。有冇師兄聽過話由財仔嘅 ...

好奇一問,你老破其間,有冇上繳供款?
Joannywalker131 發表於 4-4-2022 16:26
解破年半只有兄弟,依昂二間,别無其他,當年我解破完只有兄弟及依昂,當年系感覺有的怪,宜家呢二間好小 ...

個些sales打比你一定話你情況有改善,其實佢係個個都咁講, 到最後都係要睇TU信貸資料庫, 如果你連信用卡都唔批更加唔駛想話批私人貸款啦, 你話係咪先?
airmax 發表於 10-4-2022 18:02
好奇一問,你老破其間,有冇上繳供款?

冇。小弟賺唔多。
b03Stormy 發表於 10-4-2022 17:34
我上次破產前都欠下AEXX超過四萬多, 解破後即取解除破產令再去更新環聯信貸資料庫, 跟住去申請AEXX就即批$5 ...

我用左五年都系五千大元
plk123ch 發表於 10-4-2022 22:21
冇。小弟賺唔多。

破產期間,有冇上繳供款,唔知有冇分別。但我自己就覺得會兩者係有分別。
Joannywalker131 發表於 10-4-2022 23:56
我用左五年都系五千大元

我跟你情況都係一樣, 即使信貸評級提昇左, 連AX, HSXX, 中銀都批卡的同時, AEXX都係維持五千大元。
但我亦知道有些師兄是可以加大左個額到二萬,所以唔知道咩野準則。我AEXX卡個個月都準時全清數, 佢都沒有主動加我信用額。
b03Stormy 發表於 11-4-2022 13:50
我跟你情況都係一樣, 即使信貸評級提昇左, 連AX, HSXX, 中銀都批卡的同時, AEXX都係維持五千大元。
但我 ...

aeon我五年來申請過無數次加額,都吾成功,甘多張卡尼張真糸經典
b03Stormy 發表於 11-4-2022 13:50
但我 ...

會唔會明知你地行返正途 唔會再罰到你地啲乜嘢息 所以唔加額呀
finish2021 發表於 11-4-2022 16:45
會唔會明知你地行返正途 唔會再罰到你地啲乜嘢息 所以唔加額呀

我只知道即使我後期交左資產證明, 入息證明, AEXX都係唔批加額, 反而申請AX卡即批六萬。
airmax 發表於 11-4-2022 06:23
破產期間,有冇上繳供款,唔知有冇分別。但我自己就覺得會兩者係有分別。 ...

責任咁解。咁有上繳嘅唔多唔少俾人觀感可能好啲嘅