破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破後申請信用卡邊間容易D?

收到 邀請 升級 Aeon 黑卡了
ansonyip1314 發表於 26-7-2022 15:05
收到 邀請 升級 Aeon 黑卡了

c hing甘勁
ansonyip1314 發表於 9-7-2022 15:36
40萬年薪/60萬資產 先到門檻 你20萬年薪都唔夠 申請red卡 可能批到

red card秒批

聽你講完,我冇試中信,見你話red card秒批,但我同獅子有牙齒印,唯有試下細佬行山,點知批左2皮,終於有銀行的信用卡了..
gamez 發表於 27-7-2022 01:28
聽你講完,我冇試中信,見你話red card秒批,但我同獅子有牙齒印,唯有試下細佬行山,點知批左2皮,終於有銀行 ...

狮子有牙印照批比我,行山死都吾批
mafixlam 發表於 23-5-2022 20:33
係,我都攪左好耐,諗住放棄果陣就成功左

livi 批左50000 ,但我影左成個星期都重未得..
純分享: 8/11 申請星展 9/11 申請Ae 14/11 申請red card 15/11 申請中信銀聯卡,除左AE 唔批,3張都係今日批哂,比大家參考下,各位師兄師姐加油
mafixlam 發表於 16-11-2022 15:26
純分享: 8/11 申請星展 9/11 申請Ae 14/11 申請red card 15/11 申請中信銀聯卡,除左AE 唔批,3張都係今日 ...

想請教
2010申破
2014年解破
其間記得fax過去環聯更新
剛剛月頭打去問佢話冇收過
佢話公衆紀錄冇哂,見到仲有撇帳record (因為未收到破解信update)
TU 有分但唔高 (佢唔肯講幾多)
跟住即刻email 俾佢更新
其間剛剛批左安信

我想問
1. 幾時去拎TU睇report check updates?
2. 而家可以申請其他卡?
3. 邊張卡最safe? (批核)
你好,1)你可以先等安信張卡到左(應該係銀聯)? 然後申請埋安信visa ,啲卡到哂後先著TU 睇下自己咩分,2)如果你想成功機會大啲,可以用安信張卡兩至三個月先,因為Tu 有樣野叫信貸年資,你依家年資應該得好小時間,唔建議咁快申請銀行住,3)一定係無往事既銀行,我分享下我拎銀行卡既次序比你參考:mox >中信>中銀>livi paylater >dbs(之前有試過失敗)>中信銀聯>hsbc ,唔建議渣打 我無往事但reject 左幾次
mafixlam 發表於 16-11-2022 17:28
你好,1)你可以先等安信張卡到左(應該係銀聯)? 然後申請埋安信visa ,啲卡到哂後先著TU 睇下自己咩分,2 ...

1. 安信銀聯到左
2. 我而家去上下visa 得唔得先
mafixlam 發表於 16-11-2022 17:28
你好,1)你可以先等安信張卡到左(應該係銀聯)? 然後申請埋安信visa ,啲卡到哂後先著TU 睇下自己咩分,2 ...

3. Mox 我都想試但驚heft
4. 其實反而想試啲中資例如icbc
你先等visa到(一定批) 然後等一排再買tu 呢步千祈唔好心急,點都等多三個月先,我覺得mox 易過中信
Icbc 我試過唔批 而且等好耐
mafixlam 發表於 16-11-2022 18:36
你先等visa到(一定批) 然後等一排再買tu 呢步千祈唔好心急,點都等多三個月先,我覺得mox 易過中信 ...

搵唔到網上申請visa
定係aeon wakuwaku都得?
ccc09 發表於 17-11-2022 00:28
搵唔到網上申請visa
定係aeon wakuwaku都得?

落兄弟分行 佢會即場幫你填form申請
因是share credit 所以一定批

反而aeon 未必批
可以唔落分行都得,安信官網有個制叫信用卡表格及資料,你download 完張from 填好fax 比佢地就ok ,記得打上去問佢地收唔收到,aeon 我有往事,由解破到依家我申請過5次 無一次批,我連比300蚊申請張普通卡既機會都無,你呢段時間用幾個月張安信先,唔建議申請其他卡住
mafixlam 發表於 17-11-2022 07:13
可以唔落分行都得,安信官網有個制叫信用卡表格及資料,你download 完張from 填好fax 比佢地就ok ,記得打 ...

我同佢無往事 但都要申請兩次先可批到個張普通卡
要比$300之餘 仲要講明唔比玩迎新 同去超市買嘢無折
mafixlam 發表於 17-11-2022 07:13
可以唔落分行都得,安信官網有個制叫信用卡表格及資料,你download 完張from 填好fax 比佢地就ok ,記得打 ...

Aeon 我有往事仲要條數係最大
其實我一直都唔想申請返佢
只係想攪返靚個TU

之前cashing pro 撩過我借
話會tu 有幫助(有借有還)
我個時唔太識

或者可以從呢度入手
finish2021 發表於 17-11-2022 08:16
我同佢無往事 但都要申請兩次先可批到個張普通卡
要比$300之餘 仲要講明唔比玩迎新 同去超市買嘢無折 ...

我見到你有講
唔知佢咩準則

幾年前我老公開付屬俾我
張張都批
Aeon 佢扔埋一邊唔用