破產聯盟

想問下有No.後大概幾耐先收到信?

12月頭入紙有No.後已即時fax晒俾銀行財仔,約左2月中頒令,但到今日仍然未收到有關破産署寄來的信,12月尾個時問律師話疫情全部推遲。
想問下咁多位,剩低一個月時間就上庭了,文件會幾時收到呢??頒令日子會推遲嗎??
另外仲有幾個問題的。
1.有No.後開左創X,想保留户口出糧用既,爬左文見頒令日前揾主任約時間攞保留户口信啱嗎?2.破前有賭錢習慣,狗會户口要去取消嗎?
你要補充填番落文件然後先申請保留,到時頒令同主任講有馬會戶口佢會話你知點做,你而家中間取消一陣對唔岩文件仲煩
knowthyself 發表於 17-1-2021 14:29
你要補充填番落文件然後先申請保留,到時頒令同主任講有馬會戶口佢會話你知點做,你而家中間取消一陣對唔岩 ...

但我至今仍然未收到有關文件,你係幾時收到架??
我同你一樣12月申請!2月領令!我前幾星期已經收到信啦!
Member111 發表於 18-1-2021 17:30
但我至今仍然未收到有關文件,你係幾時收到架??

你講咩文件? 26頁同收支申報表? 依兩份文件(成功頒令後交畀受託人)應該係幫你辦理嘅律師樓寄畀你填。
而破署寄畀你封信,只係話你知頒令後交噃上述兩份文件畀邊間公司/受託人。之前有同學間律師樓寫錯地址,所以一直收唔到破署封信,你最好先同律師樓核對清楚你個通訊地址有無填錯先。
Anmi2019 發表於 18-1-2021 20:15
你講咩文件? 26頁同收支申報表? 依兩份文件(成功頒令後交畀受託人)應該係幫你辦理嘅律師樓寄畀你填。
而 ...

破産署個封信一直都冇收到,但印象中對清楚地址,問過律師話疫情所以先咁耐都未收到。
Member111 發表於 19-1-2021 15:18
破産署個封信一直都冇收到,但印象中對清楚地址,問過律師話疫情所以先咁耐都未收到。 ...

唔好懶,自己去破署網 http://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi ,輸入自己年份及編號,聯絡噃依家負責你宗破產案嘅破署主任,順便核對清楚個地址/星期一至五,上午8時30分至下午5時45分,打2867 2448,搵破署職員問。