破產聯盟

查看: 1397|回復: 14

想自行Drp多間欠債

有正職52k 加 PT 18K
最近無左PT 收入,
每月要還58 k , total outstanding
1.4M
,唔想行iva, 想自己寫信做DRP 先
其中有Ux,Wexxxx,boc,大cat,k現x,華x永x,
最想知,有無人知Ux(欠380k) , Wexxxx(260k), and 華x有無DRP ,謝谢
ux有,不過佢唔會做,除非你有担保或tu有水位比你攤長還。。
  最希望做到Ux,原本還9700,24%apr, 48  期,唔知,能去到還6500 , 我TU G
TU 有水位攤長,是否Apr 不變,以6500 去試年期,謝謝
我打hotline, 又叫我打落分行,分行又話只可比廷期息,除此以外無計
但我又在網上search 過,又有人話得
問agent, 叫我IVA,唔好think DRP, 有㸃迷網。
最後,如果DRP 唔得,唯有IVA, 也想問問,未昐令前,Ux ,Wexxx,On x, 小衆,k 金,便唔使還。問過不同agent, 有D話Ux ,Wexxxx 可不用還,告知apply 左iva 就得,有D agent 又話要還。如有同道bother 知道,請留言,十分謝謝
sky2020 發表於 29-12-2020 23:09
最後,如果DRP 唔得,唯有IVA, 也想問問,未昐令前,Ux ,Wexxx,On x, 小衆,k 金,便唔使還。問過不同age ...

大cat =hxbc?
UX 好麻煩, 我都係上網睇有人得先去申請, 但點知唔係.... 佢都係睇TU 批唔批比你.... 攪左我成個月
我之後好在申請IDRP..... 申請後TU 財... 無追過....
佢打來追你先同佢講申請緊.... 佢就會收手
我知大cat 同hxbc 有idrp,但我的loan 多呈一線財仔,重要Ux 係最多,38k of 1.41M . 現在Drop 逐間自己做都好因難。Iva 又怕有D 財仔上門,聽過K 金知你iva 又迫一你全清
380 k  , ux
問過,iva 財仔多,12 % min Apr for IVA
sky2020 發表於 30-12-2020 10:06
我知大cat 同hxbc 有idrp,但我的loan 多呈一線財仔,重要Ux 係最多,38k of 1.41M . 現在Drop 逐間自己做都 ...

你有大x數?不是hxbc?
甘你不如去去大x申請idrp,清tu數,一線財仔無問題的。
大X只欠100k only, 已是drop ac
sky2020 發表於 30-12-2020 18:18
大X只欠100k only, 已是drop ac

多少唔緊要,只要有數1,佢就可以幫手,只要全部有75%accept就可做。可以一試或打電話問問。