破產聯盟

查看: 2854|回復: 11

畢業後不要急,

四年第四年最後一封信先寄,申請不反對通知書先不申請,等外判寄封信給你分手,謹記外判給你簽的信不要簽,你簽了可能強積金沒收,後到破產處網站上網申請不反對通知書,大約三四天后會收到一封信打印出來,去破產處申請那封信就可以
更正,拿不反對通知書,去高院申請那封信
真的嗎?你畢業未?
請問你等外判封分手信等左幾耐?我剛申請左不反對添,我黃嘉石,呢間野蝸牛咁慢,唔踢唔郁
強積金沒收就冇乜可能
外判都可以?
剛收分手信係咪可以即刻申請
我覺得難d要有正常收入證明仲要2,3個月會好d
唔係人人等到外判同你分手,尤其依家成日俾疫情影響。
siugangan 發表於 20-1-2021 09:52
請問你等外判封分手信等左幾耐?我剛申請左不反對添,我黃嘉石,呢間野蝸牛咁慢,唔踢唔郁 ...

我都係石仔,佢要書面申請不反對通知書,遞完要打去問佢收唔收到,然後等佢對數,有出入就補交供款,冇問題就會叫你上去簽收攞不反通知書,然後你再去高院宣誓,等多3星期再去高院攞解破信,然後通知環聯更新紀錄就完成解破喇
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=23605&mobile=2
我2017年六月一解破即申請安信信用卡當時limit 18000,過左幾個月申請埋Aeon,limit  5000,到宜家2021年 limit  都糸5000.及後申請埋earmore, 安信unipay,共三張安信,共用limit 58000,2020年申請中信master, unipay 批左,2021年申請AE, bluecash,  國際航空信用卡,Explorer card 三張AE不同時期申請  , 仲有一張工行信用卡