破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

傾完生活費先發現左個問題

話說上個星期收到外判電話傾生活費啦,佢好簡單咁問左幾條問題之後,講左每月上繳條數就收左線,而我完全唔記得問佢頒令到傾生活費呢幾個月可唔可以分期,咁我係咪要打番俾佢?定佢收到我簽個份文件之後會再打俾我傾?
另外想問下,有冇同學仔用獅子户口出糧但冇statement?佢話每個月要比月結單佢,但我開電子月結單話無記錄,問銀行要郵寄月結單話我係簿仔户口冇月結單攞,點算?
電腦印出嚟可以嗎,因為我都係電子月結單
簿仔户口每個月打簿唔得咩?我獅子銀行簿仔户口用到e-banking,但因係打落簿仔,無statement,想要户口記錄要申請,最簡單係每個月俾簿仔佢睇,或用e-banking 每月打簿前print出嚟,因打完簿e-banking 會睇唔到嗰啲數
因為我本簿仔已經唔見左,又無得補領,獅子話只可以重新開個一個月結單户口……
簿仔係無得補領,但你無用e-banking?  e-banking 睇到,當累積到唔知幾多項交易,就會只睇到balance,然後又累積過。再唔係咪開過個户口囉
同學你睇到?我用app顯示冇得睇,開過個户口又要打比外判玩一輪……
你記唔記得佢用咩人工同你傾。同埋可以分期。唔清楚最好打比佢問清楚。
jeanne886 發表於 1-12-2020 00:29
同學你睇到?我用app顯示冇得睇,開過個户口又要打比外判玩一輪……

我用ebanking 或app睇到translation history
zombie 發表於 1-12-2020 10:17
我用ebanking 或app睇到translation history

Transaction History*
打錯字
我用app只睇到Transaction History,但睇唔到正式個張電子月結單……