破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: chokiu

黃+石申請不反對通知書

請問 黃+石 寄封 分手信 要等幾耐    是否有了這封分手信 就可找破署跟進主任 申請 不反對通知書俶便可?
ahtoboy 發表於 8-5-2021 03:34
請問 黃+石 寄封 分手信 要等幾耐    是否有了這封分手信 就可找破署跟進主任 申請 不反對通知書俶便可?
...

佢封信拎完直去法院就得 佢個封咪不反對通知書囉
想問石仔個email係咩,等左1年3個月..
請問如果4年期滿之後直至拿到不反對通知書之前
這期間的收入仍然須要上繳嗎?外判拖住不發通知書
是有其他目的嗎?
上破產管理處網站:https://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi

按:關於我們>聯絡我們>聯絡案件負責人員

輸入返你既破產編號,可以搵到負責你單破產既人。

同佢講石仔扣住你封不反對通知書,佢會同你講應該點做。

利申:我已經打左上去,負責我單case個小姐亦都有同我應該點做。

信不信由你
回復 支持 1 反對 0

dj_CaT 發表於 26-7-2021 05:22
上破產管理處網站:https://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi

按:關於我們>聯絡我們>聯絡案件負 ...

想問下ching,係等左幾耐可以甘做,我等左半年。。。
我想問你地打
黃➕石個電話係幾號?
请问主任同我讲户口己解凍,不用再去返破產处領生活費直接去銀行拿錢,通通知我一個月後交解破申请书,想問是不是可以从破產時用的銀行户口继续生效可以出粮吗
我7月親身拎封信去石仔申請不反對通知書,尋日終於拎到封信。
下晝 3:30pm~4:00pm 打去會容易啲有職員聽電話。想要搵到人,平均打 30~40次 左右啦。
MPF和保險文件不是入學時候提交咩?點解畢業先來問?
wai3330 發表於 24-12-2021 19:34
我7月親身拎封信去石仔申請不反對通知書,尋日終於拎到封信。

請問你係幾時完破產期?

請問最後你好耐收到不反對通知書?

請問最後你畢業計幾耐收到不反對通知書?
我fax 咗過去幾星期,都唔知打唔打去好。又唔知應該隔幾耐先去問好。
gigigigi 發表於 12-9-2022 01:33
我fax 咗過去幾星期,都唔知打唔打去好。又唔知應該隔幾耐先去問好。

好睇聽電話果位姐姐,佢可能幫你博線搵有關同事,佢又可能會問你咩事,會問你fax左幾耐?佢有機會同你講不反信冇咁快架喎,起馬等半年!我地收到你封信都唔會特別打比你架,你等電話通知啦!我初初就一開始fax完就打比佢地,得到呢個答案!之後就個幾月打一次,打多兩次放棄!一到我fax後夠「半年」再打比佢地,,呀姐姐又問我fax左幾耐?一聽到話半年,話轉頭搵人覆我,然後隔左幾粒中後呀陳生就call back我⋯⋯!唔好以為清左尾數就攪掂晒,佢同我講仲差取消馬會户口既證明同另一樣野⋯⋯佢話佢地可以幫我出信比馬會做呢個動作又或者自己去馬會整得得得,即刻去整比佢!我前後等左大約七個月先取得不反信!如果佢叫得你寫申請不反信,即係你已經清晒尾數加解涷番個户口了,冇清到尾數佢都唔會叫你申請,現在你只有等⋯⋯等⋯⋯⋯等⋯⋯