破產聯盟

【經驗分享指南】入學前後二三事 (2)

Anmi2019 發表於 5-5-2021 03:57
搵到關於申請頒令前解凍銀行戶口個程序資料 https://www.judiciary.hk/zh/cour ... lities/hcf_cfi.html
1 ...

依個要留意呀! 依個要留意呀! 依個要留意呀! 搵到關於申請頒令前解凍銀行戶口個程序資料 https://www.judiciary.hk/zh/cour ... lities/hcf_cfi.html
1. 申請解凍銀行戶口 – 參考指引
2. 申請解凍銀行戶口 – 傳票
3. 申請解凍銀行戶口 – 誓章

通常同入紙(交呈請書)時一齊申請埋, 經律師樓申請一定會收你錢.
之前有同學分享過, 等上庭, 之後仲要等份解凍令, 中途你可能已經成功頒咗令, 搵破署主任/外判拎開/解信, 仲快過佢.
如非萬份必要, 唔好嘥錢, 嘥時間去申請.
回復 支持 1 反對 0

搵到關於申請頒令前解凍銀行戶口個程序資料 https://www.judiciary.hk/zh/cour ... lities/hcf_cfi.html
1. 申請解凍銀行戶口 – 參考指引
2. 申請解凍銀行戶口 – 傳票
3. 申請解凍銀行戶口 – 誓章

通常同入紙(交呈請書)時一齊申請埋, 經律師樓申請一定會收你錢.
之前有同學分享過, 等上庭, 之後仲要等份解凍令, 中途你可能已經成功頒咗令, 搵破署主任/外判拎開/解信, 仲快過佢.
如非萬份必要, 唔好嘥錢, 嘥時間去申請.
推返上去先
又係時候推一推
請教師兄姊們…準備下個月入學, 而家取消咗一啲虛擬銀行戶口可以嗎? 需唔需要報/保留番相關證明畀6c? 另外就係自行入學問題………… 係咪要自己打電話去財務公司問返佢哋我爭幾多錢? 如果係嘅話會唔會畀佢哋知我想入學
請教師兄姊們…準備下個月入學, 而家取消咗一啲虛擬銀行戶口可以嗎? 需唔需要報/保留番相關證明畀6c? 另外就係自行入學問題………… 係咪要自己打電話去財務公司問返佢哋我爭幾多錢? 如果係嘅話會唔會畀佢哋知我想入學
Susumami 發表於 18-9-2021 08:52
請教師兄姊們…準備下個月入學, 而家取消咗一啲虛擬銀行戶口可以嗎? 需唔需要報/保留番相關證明畀6c? 另 ...

虛擬銀行戶口唔駛去取消,照報資料,要留戶口交易記錄,入學後受託人可能要你提供記錄。
打去財仔度扮傻話想清數,想知大約欠幾多咪得囉。
Anmi2019 發表於 23-9-2021 12:43
虛擬銀行戶口唔駛去取消,照報資料,要留戶口交易記錄,入學後受託人可能要你提供記錄。
打去財仔度扮傻話 ...

ANMI師姐真係麻煩你,我而家淨係準備資料都咁多問題
推一推上返去