破產聯盟

歡迎 She.com 破產之家

Hi, 各位我o黎報到啦
歡迎你呀!
估唔到都係要enjoylife出山做廣告先多d人氣...
所以話呢, enjoylife 呢個版主真係實至名歸ar...
hahahahahahahaha
我都到左啦@.@
大家好,
我係蕃茄妹呀,我都來報到^^
見番好多舊網友,真係好開心。
各位,我今天去左報再陪訓課程,報左個電腦繒圖課程,係學autocad的基本電腦繒圖。
其實我都吾知自已有冇興趣將來讀完轉做依行,因為佢地係有提供就業轉介服務。
我之所以去讀係因為佢讀完有成$3000冿貼,而佢返学初期只需半日,到後期先返全日,咁樣我就可以一面讀,一面搵工或見工,萬一搵吾到工都有小小生活費收入,而且又有世兿,吾使咁悶。如果好彩搵到工,終途吾讀也冇損失,就當學多小小野。
再者,可能因為咁樣而轉行。
roy,

支持你,俾心機呀!
原帖由 enjoylife 於 2008-11-20 18:38 發表
roy,

支持你,俾心機呀!

多謝妳呀
Roy,

加油,比心機呀~~
原帖由 roy 於 2008-11-20 17:51 發表
各位,我今天去左報再陪訓課程,報左個電腦繒圖課程,係學autocad的基本電腦繒圖。
其實我都吾知自已有冇興趣將來讀完轉做依行,因為佢地係有提供就業轉介服務。
我之所以去讀係因為佢讀完有成$3000冿貼,而佢返学初期只需半日 ...

依你目前年紀,如果真係諗住入行做繪圖,就太遲!因年紀已大,及長時間的集中力開始下降.

但如果吾要求太高,搵份6-7k人工的細公司的一腳踢繪圖員就吾係太難.
原帖由 gpo4074 於 2008-11-21 16:24 發表

依你目前年紀,如果真係諗住入行做繪圖,就太遲!因年紀已大,及長時間的集中力開始下降.

但如果吾要求太高,搵份6-7k人工的細公司的一腳踢繪圖員就吾係太難. ...

唉......讀住先啦,叫做有D世兿.
做autocad繪圖,最好30歲前入行,咁先可以有數年時間操熟個軟件,及做多幾間公司來吸收不同種類的圖則之繪圖經驗.咁先可以有可能有機會係數年後搵過萬人工.
加上年紀大,好難可以長時間集中精神做圖,除非身處d細公司,又或老細無乜要求果d.
我都黎左喇....
hihi,everybody,enjoylife:
我都黎報到 ~hope all will welcome me la

回復 #36 bobodog8 的帖子

我當然記得你啦,除非大家唔用返舊名,

你是繼MAX之後最快解令既一個

歡迎歡迎,隨便坐...
really?hope i can 解令 smoothly and no any problems on it la,all"ADD OIL" ar,i will come here when i have times,see all soon

藍嵐及pigwing

你地兩個去咗邊到?藍嵐太你搵到工未?

好掛住你地呀,快現身講講現況!

通緝令

回復 #39 enjoylife 的帖子

浦左頭啦