破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

入得來都是想請教 ,過來人比些意見

穩定工 月入 14000
總外債 19萬左右
大新貸250000
74000備用現金
其他還清 。月供6400 0.78% 10幾萬息

現在數 恆生  
恒生信用卡
(1)每月固定環。910( 0.39%)供左9期 總18期 總結欠差 5467.8
(2) 2100 (0.75%)供左10期總是36期 總欠55033.42
(3)另外信用卡簽賬 20000

總結欠 80000左右
仲有恆生私貸 差18000 仲差18期 (0.45%)

中銀 信用卡 總供有8條信用卡 固定環
總結欠72000

Citi bank 18000左右 仲有18期左右
共3間銀行
全部總結欠19萬左右
每月還款 9200左右 超辛苦
去左大新做清新批左250000 ,176000清數 74000備用 現金 。息0.78 供60期 每月6373
因為息貴 借25萬還38萬 我只想盡快清數,重新做人 ,無啦啦多左咁多息 而且供5年

這情況我毀約值得嗎?

我可以cut 哂所有card 試下其他銀行做不做到 低息 因問得多 tu f 變H

你cut都無用。唔會即時上分。如果你再問就會跌分。H已經無咩銀行批。財仔更貴息。供得掂就繼續供。一轉左財仔就好難返返去銀行。
其實你已經屬於高風險人士,如果現在銀行offer你覺得唔好,你再問,就算申請到都唔會平息口,所以!你俾心機供,過左一段時間就習慣。
謝謝你們 , 因已清所有債項 ,生的貸款清數是x新銀行,手頭上有現金 ,現在同出糧戶口傾做結餘轉戶 21萬 張手頭上現金 還給現在的新清數銀行 這樣可以嗎
本身總結欠是18萬左右 ,去左x新銀行 批清數另外有70000備用現金 ,當時還錢太大壓力 不理什麼簽了 。本身有個女朋友 諗住去外國結婚 我mpf有15萬左右 ,如果現在同出糧戶口傾 做結餘轉戶 21萬 加埋我手頭上現金 ,還清剛申請清數的銀行 。張期數整短佢 48期 ,現在tu H ,不知批不批 。這情況我當0.8% 加埋1%手續費 21萬 息加 手續費 298000左右 我順供年半 ,結婚時提取mpf 基本上已經可以還清 。 但現在新個條數我供年半加埋mpf都還不清 。 主要是息口 頭重尾輕 。 這樣建議嗎
另外 我這麼久
另外我這麼久 從沒有遲交 而且好多數都供完 真的不知 點解 tu 會H 之前 可能 申請太多貸款去格價 。 本身我f差幾分e ,真的後悔