破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Cutespaddy123

破產期中,外判/主任會唔會睇住你戶口

Diu...咁大約幾耐
正常冇人答到你,鬼知外判幾時得閒Check你Account
你用得個戶口不停有錢出入就預咗佢會查你,而家都擔心唔到咁多,一係你打電話去問啦
Cutespaddy123 發表於 4-10-2020 11:47
Diu...咁大約幾耐

如果你未開會傾生活費,就係開會果日,因為開會前佢會叫你搵銀行拎番過去一年月結單審你有冇資產轉移。
如果你已經開左會咁就睇外判要求。
至於佢有冇可能跳過你去check 你戶口而我所知就應該唔會,不過你交月結單就已經冇得瞞
至於幾時我諗就唔係重點,因為無論佢幾時叫你比月結單你都唔會打得甩,外判角度入左你戶口就係你資產就係受托人監管,除非你事前申報得到佢地同意
請問如果我自己平時係櫃位入-百幾现金去自己戶口,因想令到戶口係整數,可以拿全數錢出來有冇問題?
誰人知5年 發表於 2-10-2020 15:09
如你要上繳  每月都要 Fax 月結單   糧單  入息報表   都睇到

我都要上缴,但外判無提出過要定期俾月結單糧單之類,是否可以不用理會?
kumho 發表於 5-10-2020 11:21
請問如果我自己平時係櫃位入-百幾现金去自己戶口,因想令到戶口係整數,可以拿全數錢出來有冇問題? ...

1百幾十, 到時要解話咪照講囉
kumho 發表於 5-10-2020 11:27
我都要上缴,但外判無提出過要定期俾月結單糧單之類,是否可以不用理會? ...

每間外判做法唔同, 佢可能到交年報/4年夠期時先一次過要哂. 總之有咩單據都留起先, 外判要你提供時都可以轉頭俾到佢嘛
如果查到破產期間借錢,會有咩後果嫁?
op700 發表於 5-10-2020 15:25
如果查到破產期間借錢,會有咩後果嫁?

你冇睇破產簡介咩?
kumho 發表於 5-10-2020 11:21
請問如果我自己平時係櫃位入-百幾现金去自己戶口,因想令到戶口係整數,可以拿全數錢出來有冇問題? ...

特登排隊入$禁返出黎用? 令到戶口係整數?
差別唔係頂盡只差$99?點解又要俾多個位外判問野  
ccwa 發表於 5-10-2020 18:03
特登排隊入$禁返出黎用? 令到戶口係整數?
差別唔係頂盡只差$99?點解又要俾多個位外判問野   ...

係,之後唔會了!
如果命運能選擇 發表於 1-10-2020 11:20
嘩唔係啩,有時用轉數快比飯錢

破產期,仲搞呢D,師兄真係大膽
睇te仲破都照借,即係扣底黑財,師兄你可以準備著草
我做freelance打稿,入票兩嚿水都問
knowthyself 發表於 2-10-2020 14:20
至於破產期內借錢絕對就係犯法,當然冇人舉報又冇查TU,咁正常唔會知既,不過可以既就快快了結左佢啦 ...

係好麻煩,所以我無攞開戶信,亦都廢事攞