破產聯盟

查看: 1361|回復: 14

就快4年

8月尾就夠4年喇,外判王+石,想問下大家我而家有無野要做?同埋到期我應該要做咩?如果政府個1萬,我而家唔申請住,等到8月尾先申請咁當唔當我自己架
恭喜,聽講呢間出不反對解破好耐,至少同外判confirm左可畢業先申請
幾時可同外判confirm?
通常佢反對你既話會早兩個月通知你,如果你八月都未收到電話咁你就將最後一年報表計埋一封申請不反對解破信既申請信比佢,咁佢冇通知反對,唔理你拎唔拎到不反對信四年一到就自動解破跟手所有金錢都貴客自理唔關佢事
即係滿左4年嘅最後一日,所以錢銀都唔關佢事?
WendyNg 發表於 3-6-2020 23:46
即係滿左4年嘅最後一日,所以錢銀都唔關佢事?

如果佢冇通知你反對就係咁
不過根據其他師兄師姐經驗,石仔到最後點都會計到條負數出黎要你補交錢先出不反對信,所以你呢一萬除時都係比番佢
knowthyself 發表於 3-6-2020 18:08
通常佢反對你既話會早兩個月通知你,如果你八月都未收到電話咁你就將最後一年報表計埋一封申請不反對解破信 ...

但係請問係唔係除咗足夠四年時間之外,要到外判攞埋不反對通知書之後再去高院申請破產解除證明書先至係完全解破可以申請呢一萬蚊呢?
我3年都無做野,點都唔會有多比返佢,而家係唸緊個一萬蚊幾時先申請
WendyNg 發表於 7-6-2020 00:14
我3年都無做野,點都唔會有多比返佢,而家係唸緊個一萬蚊幾時先申請

師兄你同我時間差不多我都三年多!都無嘢做!聽講果一萬最遲2021年尾拎都得!
WendyNg 發表於 7-6-2020 00:14

上次關愛你有無拎?
申請政府嗰1萬蚊最後限期係2021年既年尾 放心
上次4000寄封信黎叫我要申請,跟上住繳
WendyNg 發表於 9-6-2020 01:39
上次4000寄封信黎叫我要申請,跟上住繳

我上次4千都無申請!佢又叫我申請!恭喜你快畢業!你外判無問你點解咁耐無做嘢嗎?
今年第四年,仲有一年,第二次破,真失敗