破產聯盟

請教一下各位關於收數問題

我29/4 Ux過唔到數,由4/5 已經每日開始追我還$,我6/5已在律師樓宣誓但到今日都仲未有no,我在6/5 已同UX講了我搞緊破產,在7/5已fax 埋律師樓既收據比Ux,但職員都只係話收據不能作為破產嘅証明,到8/5 佢地又搵個好聲氣嘅職員氹我入左息比佢地先,仲send 埋個QR code 比我,叫我13/5 前入比佢地,如果唔係佢地會pass 去追數公司,我想請教一下各位師兄師姐知唔知道通常Ux係咪會13/5 後就會由追數公司追我?

仲有依on 卡數2/5 已過期,今日打左黎問我幾時找,我答左佢已搞破產,問左佢拎fax no. ,未知佢地幾時會再打黎

另外hsxc卡數8/5 又過期,暫時未收到電話,仲有其他開始過期,想請教各位知唔知道可以點拖住佢地?

我呢個幾星期真係好驚,因為我單身女人一個住,我好怕佢地上門
單身又怕乜嘢
隨他掟,最多都係打下打電話,忍多幾日就有no.
財仔一般都要等到正式出令至停追数,果张纸木用架至于银行fax 左比区地就会停,上门又如何,有牌財仔
mobilesss 發表於 14-5-2020 14:14
財仔一般都要等到正式出令至停追数,果张纸木用架至于银行fax 左比区地就会停,上门又如何,有牌財仔 ...

即係Ux同依On呢2間有號碼都仲會追到上完庭出左令先會收手?