破產聯盟

查看: 6780|回復: 49

畢業後想申請翻信用卡,但唔批,有無咩好建議?

本人2019年7月解破,2020年4月拿到法庭解破說明書,都update左TU。係自己出糧果間銀行中X申請信用卡,唔批。安X都試過,唔批。仲有無其他有可能批既卡推介呢?
我2017年六月解破,立即通知主任要羅畢業證書,第一張申請到既就糸安信
恭喜閣下之美國運通卡申請已獲成功批核,新卡將於5至10個工作天內郵遞給您,歡迎閣下成為美國運通卡會員。
我申請中信都批左比我了
信銀國際信用卡:閣下的信銀國際信用卡申請已獲批核,有關信用卡的相關條款、細則及服務指南已經電郵發出。信用卡亦將於數日內備妥。請於收妥新卡後盡快致電客戶服務熱線22801288確認新卡以體驗信銀國際信用卡的精彩簽賬禮遇!查詢/取消22801288
試過,安x、axxn、連出開糧果間都唔批。係米無希望另外
punwai1206 發表於 26-5-2020 10:34
試過,安x、axxn、連出開糧果間都唔批。係米無希望另外

師兄太心急喇,update tu都未夠1個月,就申請大行,梗係唔批啦。而每1次拒批,個tu就會降分,連財仔卡都試埋,我諗要半年後先再試過申請啦。
重點係更新左TU後,係要等大概45天佢自動更新記錄, 最好係自己俾錢取份睇睇確定巳解除破產update左,再嘗試申請
其實你2019年解破,send tu 都無用,所有負面野要過幾年先消失,你而家申請有點無謂,雖然聽講有財仔卡會批,但我真係試過Axxx唔批,另外果啲無申請過,然後過幾年清哂我先再申請,現在好多張信用卡了
我一解破即申請兄弟卡,宜家有三張,依昂一張,用左三年信用額由18000,加到46000,依昂用左三年仲糸五仟大元,個個月fullpay找數,跟住今年申請AE,中信全批,limit加埋有7皮幾野
系咪每一個拒批,都會降低tu評分?咁就慘了,我都有試過好多網上申請⋯
無事架,因為我岩岩解破完,都申請信用卡五次都吾批,唯一兄弟,依昂批
今日去左tu拿免費報告,評級係:不適用。依家解破後都申請唔到任何信用卡,咁係米無機會改善到TU報告呢?
解破後 要再等多五年 環聯才會清空所有記錄
本人經歷 2011年解破 不過2018年先Fax去環聯更新記錄 之後申請過恒生 中銀 東亞都唔批 最後申請兄弟就批咗 早幾日手痕網上申請dbs點知都批左
我2017年解破,今年申請中信,AE批左
我2013入學,2017畢業,即聯絡破產主任取解破書,即刻申請兄弟卡,個個月fullpay找數,2020申請三張信用卡批哂
我8/6/2020收到解破通知書, email給TU, 16/6/2020 申請安X信用咭 (附解破通知書) 今日18/6就批左
我7月2017解破,8月取解破書,即email比環聯,即刻申請安信批左18000,用左三年共有一張visa,二張銀聯,信用额加到46000
申破到解破岩岩七年,有三張銀行信用卡,一張AE,一張Aeon,三張安信