破產聯盟

結餘轉戶申請失敗,想申請DRP/IDRP,有可能成功嗎?

以下是我的情況:

恒X 循環貸款 10萬
恒X 卡數 10萬
恒X 分期 餘額連息 5萬(60期已還35期)
恒X 分期 餘額連息 5萬(60期已還25期)
恒X 分期 餘額連息 5萬(60期已還13期)

花X 分期 餘額連息 14萬(48期已還7期)
花X 分期 餘額連息 14萬(48期已還2期)

BXC 餘額連息 3萬 (24期已還12期)
BXC 餘額連息 3萬 (24期已還4期)

富X 卡數 16萬

我的人工3萬,總outstanding 約85萬,負債已去到28倍...

而家每月分期還款約2萬,卡數和循環貸款已幾乎還唔起MIN PAY

最近同3間銀行申請過結餘轉戶,想集中處理恒X和富X的卡數,都被拒絕

之前沒好好了解負債情況,不斷以新卡找舊卡數,到幾乎還唔到時先發現鑄成大錯
而家想搵方法整理欠債,正視問題,改過自新

唔想破產,驚影響份工,想同銀行申請長d年期攤長還
主要係恒X同花X

如果可以,想做IDRP整合成一條數

想向各位請求意見:

1. 主流銀行得大喵可以做IDRP,但大喵不是我的最大債權人,會有機會成功嗎?
    我可以只申請部份欠債整合嗎?定係要全部欠債一次過申請呢?

2. 我爬過文看到其他師兄的先例,擔心萬一開始申請IDRP,無論結果成功或失敗,都會即刻被其他銀行cut card同call loan要求一次過還清
    我而家我暫時仲還到分期,如果被call loan反而會即刻還唔到

3.  如果唔做IDRP,向最大債權人恒X做DRP,申請攤長d還,會否比較可行?
     萬一申請失敗會唔會即時被call loan?

4.  我可以向恒X申請做DRP,但其他欠債少的銀行(BOX),繼續按分期清還嗎?

5.  自己逐間銀行申請,同搵律師樓做,邊個成功機會大d?

萬分感謝!

去痕身做drp.佢只有drp做返自己啲數。你做完睇下有無用
自己做drp已經可以.痕生電話好似係21229633
據我所知痕生有做IDRP 因為我以前係大喵做果時 大喵姐姐話痕生有機會要求佢做主導 其實你可以一試問問痕生 職員會初步睇曬所以野先建議做定唔做 因為如果失敗 所有銀行都會即時清數 你如果有小小錢可以選擇IVA 會比較好
你都冇大貓數唔駛搵大貓
痕生有idrp,你可以痕身只drp,其他照分期,即時call loan同cut card係必然程序,call loan唔係堅要你即時清,你申請idrp後若然失敗可再個別申請drp或傾還款方案,drp可以自己搞