破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

已宣誓但收到無顯示號碼

已經宣誓
由三姓公司到做破產
要2至3日先Fax到文件比公司
我有三間銀行貸款
中X,痕X,AX
另外三間財務
UX,Wexxxd,Zerx Fxxxxce
Zerx Fxxxxce 由第二日遲還已經話我虛假文書
要我還全數
之後律師話同佢講已經破緊產,等收信
但繼續無顯示號碼狂打
我想知有咩方法可以停止
佢之後扮我公司同事五知點樣搵到我阿媽
自從我同佢講我有電話錄音
問佢員工編號
佢話無
就用無顯示號碼狂打
我應該點做?報警?金管局?
係w/z字頭果二間架啦,有需要咪買張電話卡安個重覆打電話app玩返佢地,我今日都試左
重覆打返 咁好玩?? Block無電話set個d就一定要啦
CHwill 發表於 16-1-2020 18:33
重覆打返 咁好玩?? Block無電話set個d就一定要啦

Iphone無依個功能
打去電訊台申請唔接受無顯示電話來電
今日報左警,瘋狂恐嚇我,直接用信貸報告睇我屋企人住址,打左去我屋企電話
仲要好串咁同我講,你唔好同我講法律,法律講到明你一日未破產我都有權追,但已經去到騷擾屋企人,上庭日子係2月尾
bady33960 發表於 17-1-2020 21:06
今日報左警,瘋狂恐嚇我,直接用信貸報告睇我屋企人住址,打左去我屋企電話 ...

用你id可以check到你屋企人?
信貸報告好似無寫屋企人?(我唔記得),會唔會係摷到你之前申請表格上寫資 詢人地址乍,下次再打黎,開specker 錄音,問佢係邊間,之後報警備案,對,只能備案,可以的話門口裝眼仔,就算上門都可以有記錄
bady33960 發表於 17-1-2020 21:07
仲要好串咁同我講,你唔好同我講法律,法律講到明你一日未破產我都有權追,但已經去到騷擾屋企人,上庭日子 ...

佢無講錯,未頒令法律上佢係有權可以追。但法律都有講明,已進入破產程序(有no.),所有還款都要先通過破署同意,否則可當非法資產轉移,雙方都犯咗破產條例,屬刑事。

問佢係代表邊間公司,知唔知破產條例,係唔係想攬炒。

若果頒令後佢再打嚟追,你先可以向主任/外判/持牌放債人公會2827 8281 / 2867 2634 投訴。金管局係投訴銀行架。

有二,三線財仔數,電話騷擾就預咗啦,電話咪挍震機/靜音,唔識嘅咪飛哂去留言,屋企電話就掛起佢。通知屋企人有咩人話搵你,咪答唔識/打錯/死Q咗囉。