破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備破產 2,3 線財仔會點 求有經驗師兄 比定心理準確我

星期一去左三姓到宣誓,今日都未有no。我總共欠5間數,一間bank信用卡,三間一線財仔,一間二線,全部拖左半個月,依家日日電話狂炸,已話要交收數公司。真係難捱
恩,最擔心就係間二線,吾知收到no後仲會吾會上門?
CHwill 發表於 15-1-2020 16:57
二線我估最多係呢個寄下信話告你呀 等你主動聯絡佢再傾點分長d還 一make左呢d promise 就gg 唔好理佢地好 ...

二線係匯X。唔知呢間的追數手法會如何?如似CHwill兄所講,咁都冇所謂。
我都更新下情况,16號律師話已Fax俾各債權人。大X, 邦X,兄弟即時冇call,二線匯X就打電話同whatsapp留言。今日就仲收到兄弟的追數信,邦x就寄左封重组還款信。二線就暂未有action,只是whatsapp我。最奇的是收到封xx顧問服務公司的信,話幫我填表、傾生活费、全包四年服務,都吾知佢點攞到我資料。
各位兄弟,我今日都收到一間話告詐騙,會上庭反對破產,見字聯络。
CHwill兄,我都順利入左學,交左文件,暫時主任跟。前幾日揾到工,依家係睇過幾個月會否外判