破產聯盟

頒令前收到破署信,點樣分辨暫時主任/直接外判跟,佢哋跟有咩分別 

黃色月亮 發表於 18-9-2020 12:42
電話費大概寫幾多得架啦,外判唔睇架,我果陣交年報果陣唔使任何supporting 文件 ...

第一次上去見外判完全唔使單據,可能依家嚴啲
12wan12lau 發表於 18-9-2020 03:28
頒令日我要出現嗎?

你自己舉手定搵律師? 自己舉手就梗係要親身出現啦,如律師,你律師費包唔包代你上庭?
12wan12lau 發表於 18-9-2020 03:43
我網上大象户口  有2個  欠錢個萬用已消失  得反個薄仔戶口  可以睇下一個月紀錄   消失個萬用户口  平時 ...

仲睇到記錄,就用方法留定交易記錄
Tommyleee 發表於 18-9-2020 12:38
想問下師姐 我電訊果份沒合約 點算..不過有追收果D信 因為都系電話續約果D ...

續約都可以欠到2萬幾@@
上噃佢網頁,登入噃自己資料,搵唔搵到份約呀?
總之顯示到有你名,債權人名,相關戶口號碼,最好有埋欠款總數,就提供俾破署,破署之後就會同債權人對數啦。
Anmi2019 發表於 18-9-2020 17:09
你自己舉手定搵律師? 自己舉手就梗係要親身出現啦,如律師,你律師費包唔包代你上庭? ...

我律師搞   之前無出席過
Anmi2019 發表於 18-9-2020 17:13
仲睇到記錄,就用方法留定交易記錄

睇5到  一個月到  
黃色月亮 發表於 18-9-2020 12:43
第一次上去見外判完全唔使單據,可能依家嚴啲

師兄,單據喺交文件俾代收公司時,連埋#初步訊問表同#收支表俾哂啦。到見外判時除非要增加支出項目,否則仲駛咩俾姐。
12wan12lau 發表於 18-9-2020 17:56
我律師搞   之前無出席過

之前? 你之前頒過令錯資料要延期呀?
正常第1次頒令,如果律師費包代你上庭頒令,頒令當日你唔需要出席。
但如果第1次因錯/漏資料唔成功頒令,要延期第2次再上庭頒令,第2次頒令就要自己親身上庭/再俾錢律師代你上庭。
師姐  可能我5識   講得5清楚  我第一次  未到頒令 因為你話律師包5包埋  盼令日出席  我也5記得  所以甘講
甘我係5係應該找大象  攞銀行紀錄先?比佢凍左欠錢戶口也擺到紀錄?
剛問左银行  月結單1月50元  有2户口  一年要1200元  幾多個月先夠??
我想問下,今日收到信了 信有地址 電話 邊間行 但沒講要帶咩文件
Tommyleee 發表於 19-9-2020 17:27
我想問下,今日收到信了 信有地址 電話 邊間行 但沒講要帶咩文件

跟住寫著 暫行受託人 咁係咪4年都跟佢的?,正系寫打電話約會面。系德輔道中果邊
12wan12lau 發表於 19-9-2020 00:59
師姐  可能我5識   講得5清楚  我第一次  未到頒令 因為你話律師包5包埋  盼令日出席  我也5記得  所以甘講 ...

你最好頒令日前問清楚先律師,有d律師唔包代上庭的
Tommyleee 發表於 19-9-2020 17:30
跟住寫著 暫行受託人 咁係咪4年都跟佢的?,正系寫打電話約會面。系德輔道中果邊 ...

睇反第一頁post我系跟佢 屬於B,可能太緊張 一時忘了 哈
12wan12lau 發表於 19-9-2020 10:47
剛問左银行  月結單1月50元  有2户口  一年要1200元  幾多個月先夠??

間間外判做法唔同, 有D只係叫你拎TU; 有D咩銀行記錄都唔駛你俾.
現階段知幾錢拎已足夠, 唔好嘥錢去拎! 唔好嘥錢去拎! 唔好嘥錢去拎!
到時等外判決定要唔要你俾錢去拎呀!

Tommyleee 發表於 19-9-2020 17:45
睇反第一頁post我系跟佢 屬於B,可能太緊張 一時忘了 哈

打電話約會面時, 順便問埋外判當日除咗要帶#初步&#收支+單據外, 仲有咩資料文件要帶上去.如供養父母/配偶/子女~好似要提供埋佢哋個身份証影印本.
Anmi2019 發表於 19-9-2020 19:51
打電話約會面時, 順便問埋外判當日除咗要帶#初步&#收支+單據外, 仲有咩資料文件要帶上去.如供養父母/配偶/ ...

Thank anmi大大
Anmi2019 發表於 19-9-2020 17:39
你最好頒令日前問清楚先律師,有d律師唔包代上庭的

收到
Anmi2019 發表於 19-9-2020 19:50
間間外判做法唔同, 有D只係叫你拎TU; 有D咩銀行記錄都唔駛你俾.
現階段知幾錢拎已足夠, 唔好嘥錢去拎!  ...

收到   感謝師姐