破產聯盟

頒令前收到破署信,點樣分辨暫時主任/直接外判跟,佢哋跟有咩分別 

Anmi2019 發表於 29-5-2020 05:56
可能之前D師兄師姐一成功頒令(逢星期二頒令)就打電話俾主任拎開戶信, 搞到主任突然要安排文件, 又響爆佢 ...

我對過個聯絡電話完全唔一樣,呢舖玩死人,fax完又等佢寄分分鐘成個月點出糧呀,仲諗住保留户口,而家一定要開新啦……
請問如果外判頒令後大约多少天才可以拿到解凍戶口信?
下月尾開大會~哈
jeanne886 發表於 29-5-2020 11:44
我對過個聯絡電話完全唔一樣,呢舖玩死人,fax完又等佢寄分分鐘成個月點出糧呀,仲諗住保留户口,而家一 ...

唔駛咁快自亂陣腳,其實你依家可以試下聯絡果個人先(疑似主任電話),咪知佢係乜水囉。順便問埋佢到時成功頒令後,實際要點申請開/解戶信,大約幾耐可以拎到。知完,先再諗點做啦。
Anmi2019 發表於 29-5-2020 12:23
唔駛咁快自亂陣腳,其實你依家可以試下聯絡果個人先(疑似主任電話),咪知佢係乜水囉。順便問埋佢到時成功 ...

anmi姐多謝你,我冷靜左之後而家決定儲齊文件頒令前一個星期再打去問下,而家去c子問下可唔可以出番呢半年d信用卡月結單先,因為佢cut左咭都唔知出唔出到……唉,唯有一關一關過啦
jeanne886 發表於 29-5-2020 13:08
anmi姐多謝你,我冷靜左之後而家決定儲齊文件頒令前一個星期再打去問下,而家去c子問下可唔可以出番呢半 ...

轉由SJ7234 同學提供:

我申破時都係欠大貓,比佢凍左戶口,冇得down estatement 最終打去可補番幾個月statement, 免費的

轉由 kktiger師兄 24-3-2019 21:04:20

狮子不用,你同佢講好急要,大約5個工作天就有。

我之前獅子出糧,取了一年無收我錢。

kumho 發表於 29-5-2020 11:47
請問如果外判頒令後大约多少天才可以拿到解凍戶口信?

如果係直接外判,要成功頒令後約咗佢幾時上去會面先拎到(時間由佢定)。不過你可以試下同佢講,急拎開戶信出糧,睇吓佢幫唔幫手。
Kuen1021 發表於 29-5-2020 12:14
下月尾開大會~哈

要去破署開定電話傾
Anmi2019 發表於 29-5-2020 15:24
如果係直接外判,要成功頒令後約咗佢幾時上去會面先拎到(時間由佢定)。不過你可以試下同佢講,急拎開戶信 ...

如果係解凍戶口信因我有一期糧凍咗
要趕住拿出來用都是-樣嗎?還可以用返這戶口出糧是普通戶口!
Anmi2019 發表於 29-5-2020 15:25
要去破署開定電話傾

佢寫金鐘 應該係破處~
如果有債權人大會,封信內容係點㗎?同揾律師申破,債權人大會係咪都係要自己出值?交哂文件俾主任後都無再收電話,只係收到mpf信
Cheburashka 發表於 1-6-2020 12:29
如果有債權人大會,封信內容係點㗎?同揾律師申破,債權人大會係咪都係要自己出值?交哂文件俾主任後都無再 ...

封信內容話要開債權人大會 寫埋日期時間地點   債權人大會係自己出席
回復 支持 1 反對 0

交完文件 差五多一個月就已經寄信黎話要開大會
Kuen1021 發表於 1-6-2020 12:54
封信內容話要開債權人大會 寫埋日期時間地點   債權人大會係自己出席

大獲啦,我好怕睇漏呀,因為啲信有時中文,有時英文,有時一樣內容唔同語言。如果呢樣嘢直接打主任電話再確認得唔得呢?
Cheburashka 發表於 1-6-2020 17:00
大獲啦,我好怕睇漏呀,因為啲信有時中文,有時英文,有時一樣內容唔同語言。如果呢樣嘢直接打主任電話再 ...

開債權人大會封信既內容係全中文黎架
你頒左令?
頒咗好耐啦,文件都四月中交哂。之後就無消息
Cheburashka 發表於 1-6-2020 18:17
頒咗好耐啦,文件都四月中交哂。之後就無消息

唯有等 有啲3個月內會收到信開大會 有啲就成年
我4月頭交 4月尾就收到信開大會
直接外判需唔需要開大會?
kumho 發表於 2-6-2020 09:30
直接外判需唔需要開大會?

開大會就係話你知跟邊個外判 如果你係直接外判左就五需要開大會