破產聯盟

頒令前收到破署信,點樣分辨暫時主任/直接外判跟,佢哋跟有咩分別 

Anmi2019 發表於 2-9-2021 20:47
係有機會要開大會,3個月內會知答案。如要開,會有人再通知你。如當日未能出席,可預早通知破署主任。當 ...

多謝Anmi回答先~ 唔出席到應該唔會犯法掛?因為我交完文件之後要離開香港一段時間⋯
唔知會唔會四年都係主任跟 唔需要外判呢
謝謝,我都煩緊請唔到假出席唔到大會如何處理,現在知道
cl475867 發表於 18-1-2020 21:42
開得大會一定係外判

係唔係一定要上繳
posti 發表於 2-9-2021 22:08
多謝Anmi回答先~ 唔出席到應該唔會犯法掛?因為我交完文件之後要離開香港一段時間⋯ ...

有預先通知就無事啦,另我哋出境(去工幹/旅行)都要預先通知受託人。
既然有計劃離開,決定到邊日走,就早d經書面話佢知依次行程目的地去邊,幾時出發幾時返,當地聯絡資料同今次行程全部費用邊個代支。
posti 發表於 2-9-2021 22:10
唔知會唔會四年都係主任跟 唔需要外判呢

要等你債權人決定
wong4794 發表於 2-9-2021 23:17
係唔係一定要上繳

睇跟邊個受託人,正常收入減去合理開支,餘額就要上繳
Anmi2019 發表於 3-9-2021 00:28
有預先通知就無事啦,另我哋出境(去工幹/旅行)都要預先通知受託人。
既然有計劃離開,決定到邊日走,就早 ...

多謝Anmi, 唔好意思想再問多少少^^ 所以我一交晒文件 再通知交文件個邊?定通知我個case的破產主任?唔好意思我爬過文好似無見到咁detail既資料:)
Anmi2019 發表於 3-9-2021 00:37
睇跟邊個受託人,正常收入減去合理開支,餘額就要上繳

明白,謝謝
14號頒令,之前收到信,直接外判左,今次係二破,上次4年都係主任跟一直都有野做,但係所有野都好簡單,4年入面只係見過主任兩次,今次就失緊業,直接外判左都唔知會點
同埋上破產管理署check番兩個破產編號,竟然係同一個主任follow,不過直接外判左就唔會搵番依個主任
pong01 發表於 9-9-2021 17:09
14號頒令,之前收到信,直接外判左,今次係二破,上次4年都係主任跟一直都有野做,但係所有野都好簡單,4年 ...

外判左俾邊個?
cwy2013 發表於 9-9-2021 17:29
外判左俾邊個?

14號先頒令,我未收到第二封信,所以未知邊個外判,同埋上星期尾幫我處理果間律師樓收到法庭通知,我份呈請書有問題,星期頭去左律師樓處理,唔知影唔影響到扮令
pong01 發表於 9-9-2021 17:52
14號先頒令,我未收到第二封信,所以未知邊個外判,同埋上星期尾幫我處理果間律師樓收到法庭通知,我份呈 ...

希望你順利
pong01 發表於 9-9-2021 17:52
14號先頒令,我未收到第二封信,所以未知邊個外判,同埋上星期尾幫我處理果間律師樓收到法庭通知,我份呈 ...

得閒入去#網上查詢聆訊日期服務 https://e-services.judiciary.hk/hr_enq/?lang=TC 輸入你個破案no. HBCxxxx /2021, 查吓頒令日期有無改
pong01 發表於 9-9-2021 17:09
14號頒令,之前收到信,直接外判左,今次係二破,上次4年都係主任跟一直都有野做,但係所有野都好簡單,4年 ...

應該都係咁,頒令後上去1次交文件+會面,解釋哂d資產去向,之後無咩事都唔會搵你。
Anmi2019 發表於 9-9-2021 20:38
得閒入去#網上查詢聆訊日期服務 https://e-services.judiciary.hk/hr_enq/?lang=TC 輸入你個破案no. HB ...

多謝師姐解答