破產聯盟

查看: 2833|回復: 46

好緊張,呢排都瞓唔到,因為要去李周傾生活費了

7月正式頒令,開頭以為主任跟,過咗排寄信黎要開大會,最後外判咗李周。
爬咗好多文,開頭爬文見到好多都話黃+石好衰,爬多陣先知原來李周仲衰,仲緊,生活費批得少,好多師兄師姐都對李周外判好不滿.......
所以越睇越驚.......而家好緊張,唔知批成點
我下星期都上黃+錫傾生活費,18年6月頒令等左成年幾先上去,我都好緊張,請問佢會同你傾D咩,淨係睇文件?
李周效率咁高,好事
要上繳好多錢..................
lchiwai 發表於 8-11-2019 13:30
我下星期都上黃+錫傾生活費,18年6月頒令等左成年幾先上去,我都好緊張,請問佢會同你傾D咩,淨係睇文件? ...

我就全程錄音,當中有停過機嘅,停咗機就nice 好多,會同你傾吓計。一開始都會問吓你點解會破產呀,點解爭人咁多錢呀,又問吓破產前幾個月有無再借錢呀,再睇吓你個記錄解釋吓啲錢嘅去向。重點係,其實佢地都係睇餸食飯,有啲資料佢都無睇過,佢地本身會因應你嘅人工同你爭錢嘅總額去計。記住!係有得拗嘅,好似買衫咁,但拗都要有理有據,但又唔好得失佢,因為個主任始終要跟住你幾年。
Ironman 發表於 8-11-2019 19:09
我就全程錄音,當中有停過機嘅,停咗機就nice 好多,會同你傾吓計。一開始都會問吓你點解會破產呀,點解 ...

同佢地傾最好就預個底線,守唔守到就睇吓你堅持能力
我就全程錄音,當中有停過機嘅,停咗機就nice 好多,會同你傾吓計。一開始都會問吓你點解會破產呀,點解 ...

佢問你有冇借$,但破之前係咭攞左現金分期,算唔算有?
你批得好?上繳多?
Bobolam 發表於 9-11-2019 00:32
佢問你有冇借$,但破之前係咭攞左現金分期,算唔算有?
你批得好?上繳多? ...

我估佢都係循例問吓,因為我有份TU,其實佢都check 到。我好似都係答佢生活洗費、還咗其他期數嘅借貸呀嗰啲。
本身揾2萬幾,但係單身,同家人住,但就無供養其他人,所以都上繳得多....

我全程都有錄音呀,大致上同你差唔多。我依家開始驚點挨4年。加人工又要加供款,連開頭主任跟果幾個月都要我分期還翻
我都李周,17/12上去傾.........你幾時傾?
傾完分享下
我下星期一去傾

如果用張咭到現金分期屬於借錢定重新申請一條貸款先算?
Ironman 發表於 9-11-2019 00:40
我估佢都係循例問吓,因為我有份TU,其實佢都check 到。我好似都係答佢生活洗費、還咗其他期數嘅借貸呀嗰 ...

師兄搵兩萬幾要上繳幾多啊。
Bobolam 發表於 30-11-2019 14:57
如果用張咭到現金分期屬於借錢定重新申請一條貸款先算?

不用怕,照直講就可以,份份 TU report 都有顯示
bobolam,想請問你12月3日會上去邊樹開大會傾生活費?
bibabow000 發表於 30-11-2019 22:04
bobolam,想請問你12月3日會上去邊樹開大會傾生活費?

李周
square3207 發表於 30-11-2019 15:44
師兄搵兩萬幾要上繳幾多啊。

佢話計我揾2萬3,還8800
Ironman 發表於 3-12-2019 23:33

你欠好多?等咗幾耐先倾
Ironman 發表於 3-12-2019 23:33

都唔少。
但會唔會好過未破前。都叫有萬4用。