破產聯盟

樓主: Stanyan1229

貼大字報

萬念俱灰 發表於 19-7-2019 08:45
我今日試下啦。其實我都同左佢地講我入左學。佢地話唔關事架,冇用架,都會追架。 ...

佢地唔理法律既係會追一排,想你備受精神壓力同親友接連被滋擾既壓力而私下還錢,所以唔好就範犯法俾錢俾佢地,只能忍耐同必要時向相關部門講被滋擾。。。佢地雖然追,但你可以選擇唔犯法
PoorGuy2018 發表於 19-7-2019 08:02
我明呀,果種別人奇異目光唔係人人頂到。。。

有時候唔好太理會人地目光 下下都諗人點睇你 只會搞到自己唔開心壓力又大 我破產頭一個月都怕人認得我 日日帶口罩出街 但諗諗下把口生係人地到 破產都係想有新生活 所以何必去介懷別人目光 希望各位都可以放鬆心情
萬念俱灰 發表於 19-7-2019 08:45
我今日試下啦。其實我都同左佢地講我入左學。佢地話唔關事架,冇用架,都會追架。 ...

萬念 你差佢地條數好大咩
四年好漫長 發表於 20-7-2019 03:38
有時候唔好太理會人地目光 下下都諗人點睇你 只會搞到自己唔開心壓力又大 我破產頭一個月都怕人認得我 日 ...

道理講就係咁講,但對於他人奇異目光由避忌到平復,由平復到適應,由適應到學習唔在乎,整個過程中間唔同人都需要唔同長度既時間去處理,我們在呢度只能以同路人身份,高低同路扶持
四年好漫長 發表於 20-7-2019 03:40
萬念 你差佢地條數好大咩

萬5m。仲要還左3期左右。以家佢分左2間黎追我。
當時有無申報?同埋你頒令之後有無私下還過?
有申報架。冇私下還過錢。但係以家都交左比收數佬。
你知唔知間收數同間財務公司果名
知收數間公司名咋