破產聯盟

樓主: Stanyan1229

貼大字報

PoorGuy2018 發表於 18-7-2019 23:34
街外人行過睇完就算,但若你出現就被評頭品足,果種滋味不是人人頂到。。。 ...

師姐,你講得好啱。我連自己層樓都怕都日日出門口周圍望,可況去旺角?冇一年半載都平靜唔到!
PoorGuy2018 發表於 18-7-2019 23:34
街外人行過睇完就算,但若你出現就被評頭品足,果種滋味不是人人頂到。。。 ...

係呀。我仲係呢區由細住到大。我呀媽今日先話我自己衰就好啦。唔好搞到連佢地都冇哂面。唔好話貼紙種滋味唔係人人頂到。就算入學前都比啲電話係咁追。呢2日我都冇心情食飯。有經驗都唔係可以完全正面咁比人追數。只係好過之前小小。
Stanyan1229 發表於 18-7-2019 23:40
師姐,你講得好啱。我連自己層樓都怕都日日出門口周圍望,可況去旺角?冇一年半載都平靜唔到! ...

師姐。我呢2日返工出門口都驚呀。一出去就第一時間望下屋企度門。落到樓又要4圍望。
萬念俱灰 發表於 18-7-2019 23:58
師姐。我呢2日返工出門口都驚呀。一出去就第一時間望下屋企度門。落到樓又要4圍望。 ...

係街有人叫你全名一定一定一定吾好應佢。。
maymay999 發表於 19-7-2019 00:33
係街有人叫你全名一定一定一定吾好應佢。。

咁我點叫Yan 姐姐 好呀
Yan,忍耐多排啦,有無辦法搬去第2度住一排先
騰鷄灰,你肯定果間係黑財? 你之前話應該係e仔追,係e仔轉咗條數俾人收,定e仔公司內部有人自己收。
欠一百萬 發表於 19-7-2019 00:42
咁我點叫Yan 姐姐 好呀

你叫佢yan豬豬咪得囉。哈哈。
Anmi2019 發表於 19-7-2019 00:50
騰鷄灰,你肯定果間係黑財? 你之前話應該係e仔追,係e仔轉咗條數俾人收,定e仔公司內部有人自己收。 ...

已經轉左比間上網連名都搵唔到既財仔啦。
萬念俱灰 發表於 19-7-2019 01:09
已經轉左比間上網連名都搵唔到既財仔啦。

咁你有無問過e仔,有無轉俾依間財仔先
萬念俱灰 發表於 19-7-2019 01:08
你叫佢yan豬豬咪得囉。哈哈。

Yan 豬豬BB姐姐, 咁樣啊
冇問。但係佢講得萬幾蚊。係得e仔呢間。佢wts又叫我聽日要入錢。我心諗,我今日返工買個10蚊既麵包都諗左陣呀。哈哈。
欠一百萬 發表於 19-7-2019 01:32
Yan 豬豬BB姐姐, 咁樣啊

叫咩都得。但係唔好比yan豬師姐個男朋友聽到。
騰鷄灰,有2個辦法,1.喺茶記/街,搵個電話打去問依間所謂黑財,佢係代邊間公司收。如佢唔講清楚,話還都要知還咗俾邊間架,之後再聯絡噃佢講果間公司,話佢知已頒令,所有錢已歸破署,再追去持牌放債人公會投訴。2. 聽佢電話,話打錯無依個人,通知埋家人都係咁樣講。
Anmi2019 發表於 19-7-2019 01:51
騰鷄灰,有2個辦法,1.喺茶記/街,搵個電話打去問依間所謂黑財,佢係代邊間公司收。如佢唔講清楚,話還都要 ...

今日因為我冇聽佢電話。佢係咁打比我屋企人。我打返比佢。佢唔肯講。淨係肯講佢邊間財務同重點叫我入錢。
萬念俱灰 發表於 19-7-2019 01:57
今日因為我冇聽佢電話。佢係咁打比我屋企人。我打返比佢。佢唔肯講。淨係肯講佢邊間財務同重點叫我入錢。 ...

同佢講我無欠你依間財務喎,你有無搞錯咗,迫佢講代邊間收。

再聯絡e仔問佢有無經依間財務追數,話佢知已頒令啦。
(記得全部對話要錄音)
Stanyan1229 發表於 18-7-2019 23:40
師姐,你講得好啱。我連自己層樓都怕都日日出門口周圍望,可況去旺角?冇一年半載都平靜唔到! ...

咪話你啦,我呢d過左一年半載回家經過走廊樓梯口都會好警覺咁望架。。。係平靜唔哂架,只係冇初期咁驚囉
萬念俱灰 發表於 18-7-2019 23:49
係呀。我仲係呢區由細住到大。我呀媽今日先話我自己衰就好啦。唔好搞到連佢地都冇哂面。唔好話貼紙種滋味 ...

我明呀,果種別人奇異目光唔係人人頂到。。。
Anmi2019 發表於 19-7-2019 02:09
同佢講我無欠你依間財務喎,你有無搞錯咗,迫佢講代邊間收。

再聯絡e仔問佢有無經依間財務追數,話佢知 ...

不失為一個折衷方法,記得要清楚錄音同套間野講佢公司名,萬一備案同投訴時有用
我今日試下啦。其實我都同左佢地講我入左學。佢地話唔關事架,冇用架,都會追架。