破產聯盟

欠一、二線財務問題(已交收數)

欠兄弟,∪X已交收數。想申請破産是否照追?
另欠二線訊X、卓X、X德是否要還,或是不用理會?
如揾6c是否做開的會好d?
多謝提供意見!
自己搞,慳返幾千,搵6c同自己搞,都會繼續俾人追
各位師兄師姐咁如果破産,二線是否照追。因唔想影響老人家。
樓主兄弟, 搵律師財仔一樣照追,只不過律師樓幫你填表,入紙攞号碼後fax 比債權人,上埋庭頒令。兄弟,UB fax 後唔會追, 但係你其他果幾間應該二線尾或三線定係扣底財,有心理準備會追得好勁喎,有冇爬文其他師兄妹追得勁都係呢啲財仔呀。
咁是否同佢哋倾分期因實在無錢。
但係都傾唔到因為實在無錢...........對唔住!

你都破產仲有傾啲咩?在門口裝定個CAN好過啦~( 換定個紙門板等收數踢爛咗對後順便告刑毀)
後悔莫及 發表於 27-5-2019 18:52
咁是否同佢哋倾分期因實在無錢。
但係都傾唔到因為實在無錢...........對唔住! ...

你都冇錢,傾咩分期 ? 還唔到掉去收數你仲頭痕。如果真係還唔到早啲入學啦,起碼受到破署監管,佢地唔敢亂嚟。2,3線就一定追㗎啦,最好盡早通知咨詢人,屋企人,公司等佢地有心理準備。有時間爬吓文睇吓其他師兄/姐點樣比人追數。