破產聯盟

查看: 1346|回復: 20

新人問題: 申請破產期間 , 一線財會唔會上門/上公司?

全部一線..比如係小眾 , 安X兄弟, UX, 幫人,領X加埋成60幾萬
安X兄弟仲要岩岩借一期都未還過

之前都係不停問朋友借數蓋數 , 而家仲要比公司降薪...
真係計曬數, 完全還唔起, 破產係唯一出路

1. 想問下申請破產期間 , 一線財會唔會上門/上公司? .. 聽講申請破產到正式羅到破產令有一段時間
呢段時間會唔會有乜行動?  上公司真係大獲到雲... 份工一定100%無

2. 羅到破產令後, 呢幾間一線係唔係一定唔會再追?

新人求教...萬分感謝
一線有no後正常唔會追,但總有例外,不過你欠嘅唔係全部一線
mchan 發表於 27-5-2019 17:08
一線有no後正常唔會追,但總有例外,不過你欠嘅唔係全部一線

請問邊間唔係一線???
財務介Ux先算一線,其他難講
唔上公司都一定會打去你公司。
如果能夠係申破前供多一期至兩期 , 捱到頒令, 係唔係可以避免債主上公司 / 打去公司.?????
上公司真係大獲到雲... 份工一定100%無
有D你一遞紙通知, 就即刻追得仲勁, 邊到你可以預算呀. 只有一線會自動停, 其他好難講.
親身經歷。兄弟係一定會打去你公司既。我中過一次係同事聽。佢會留公司名同電話。叫你同事話返比你聽佢打過黎。
兄第,大種果d 你遲還緊又唔聽電話一定打公司,
但入左紙有no 兼佢地收到fax, 連打比你都廢事
兄弟你拖得耐。佢有時唔會打去你打提先。而係直接打左去你公司先。如果你有直線記得捕實個電話呀。
萬念俱灰 發表於 29-5-2019 08:29
親身經歷。兄弟係一定會打去你公司既。我中過一次係同事聽。佢會留公司名同電話。叫你同事話返比你聽佢打過 ...

兄弟我無wo..一個電話都無
即係還左即期都會打公司?
要破快破啦,有no財仔都可能會打俾你,通知定咨詢人/公司,話打錯,唔識你,無做。你聽過下佢哋電話,而咨詢人果d又話唔識你,可能之後只會打俾你
萬念俱灰 發表於 29-5-2019 08:29
親身經歷。兄弟係一定會打去你公司既。我中過一次係同事聽。佢會留公司名同電話。叫你同事話返比你聽佢打過 ...

你會唔會因拖得耐? 因為我都有條兄弟數,完全冇電話
Lk2019 發表於 29-5-2019 15:51
即係還左即期都會打公司?

其實邊會有肯定, 等於, 有人話某某唔會淋油, 轉頭另一個比某某淋油, 同一個道理.
欠一百萬 發表於 29-5-2019 19:02
其實邊會有肯定, 等於, 有人話某某唔會淋油, 轉頭另一個比某某淋油, 同一個道理.  ...

絕對認同,佢哋會點追,用咩方法追,我哋根本唔知,亦都控制唔到
我自己例子,預計好佢地追數時間,唔好跌去收數先搞,一線收到no就電話都冇個。
k xxxx  係幾線吖?
同埋好奇問。入學之前果期。你哋會唔會入還埋先入?
Lk2019 發表於 30-5-2019 00:14
同埋好奇問。入學之前果期。你哋會唔會入還埋先入?

唔會

留番來食飯, 條路好長