破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想搵6c攪破產,時間要幾耐

關閉 [複製鏈接]
我現在無業,差不多一年,啲咭數同借貸都係老公月尾俾家用時用找卡數。老公唔知我爭咁多咭數,我個心好唔舒服,好辛苦。佢咁辛苦搵錢,每個月都俾15000家用我,佢都有問過我點解要咁多錢家用,佢一講我就發佢脾氣,因為我唔敢講俾佢聽,佢到依家都唔知。每個月找晒就用信用卡交雜費,除咗破產我諗唔到其他辦法。但我又唔想俾佢知,好矛盾...我好擔心我搵6c攪破產其間會人追數,請問搵6c要等幾耐?

獅子銀行$230000
渣x $150000
Axxn $15000
富x $15000
首先,你的問題〔請問揾6C要等幾耐〕,應該打電話去問佢地,因為每間都唔同。

只可以比你參考一下係,你集齊文件,由上去填表至排期頒令,最快6-7個星期左右啦。

仲有,你簡單冇乜資産物業就會快少少。一線銀行財務收到申破號碼就唔會追。
欠一百萬 發表於 15-5-2019 16:02
首先,你的問題〔請問揾6C要等幾耐〕,應該打電話去問佢地,因為每間都唔同。

只可以比你參考一下係,你集 ...

我應該會搵3姓,頭先打俾佢地話轉頭覆到依家都未覆。
請問係咪早上上咗6c樓,下午就可以有no?

評分

參與人數 1城市人氣 -801 城市金錢 -801 城市魁力 -801 城市權力 -801 收起 理由
admin -801 -801 -801 -801 咁都夠膽講!?你好嘢!

查看全部評分

自己攪就最快,6c要1星期左右
我驚會自己攪會延遲班破產令
以上銀行如果收到申請破產no 一般係咪唔會再追?
錯過 發表於 15-5-2019 16:11
...

3姓要交齊文件再等大概一個星期先有得宣誓。我頭先都打左去問。
錯過 發表於 15-5-2019 16:11
...

提下你, 名字不能露出, 會被Ban
欠一百萬 發表於 15-5-2019 18:14
提下你, 名字不能露出, 會被Ban

多謝提醒
萬念俱灰 發表於 15-5-2019 17:13
3姓要交齊文件再等大概一個星期先有得宣誓。我頭先都打左去問。

我係驚去咗6c樓宣誓後,有申破no 至頒法破產領其間佢會搵我屋企人
樓主,你只差銀行數,自己填表唔太難即日有number,fax過去就唔會追,起碼截左唔會再追先,就算頒令延期都唔緊要,上庭時有專人教你差啲咩未填,等多一兩個星期應該出到令。你唔想比老公知就要留意信箱,破處啲信封,雞乸咁大隻Logo。
錯過 發表於 15-5-2019 18:28
我係驚去咗6c樓宣誓後,有申破no 至頒法破產領其間佢會搵我屋企人

銀行收到fax後即刻停追,可能未收到會打比你,你話已經申破,問佢攞号碼再fax,確認收到就可以。
好煩2019 發表於 15-5-2019 18:39
銀行收到fax後即刻停追,可能未收到會打比你,你話已經申破,問佢攞号碼再fax,確認收到就可以。 ...

如果唔係銀行。係兄弟。扑文。wexxxx。個啲係咪fax左都會追架?
同埋我個仔有份保險我係持有人仔係受保人,我驚影響到仔份保單,同埋份保單係親戚幫我整㗎,我唔想俾佢知我申破,請問有乜方法?
好煩2019 發表於 15-5-2019 18:35
樓主,你只差銀行數,自己填表唔太難即日有number,fax過去就唔會追,起碼截左唔會再追先,就算頒令延期都 ...

有申破no ,fax完過去就唔會再追?
我睇post有師兄至頒令後先唔追
好煩2019 發表於 15-5-2019 18:39
銀行收到fax後即刻停追,可能未收到會打比你,你話已經申破,問佢攞号碼再fax,確認收到就可以。 ...

我好驚會搵我屋企人
錯過 發表於 15-5-2019 18:53
我好驚會搵我屋企人

我前2日已經比人搵左。一日未入學都不停輪迴咁驚比人上門上公司淋油貼街招。
錯過 發表於 15-5-2019 18:48
同埋我個仔有份保險我係持有人仔係受保人,我驚影響到仔份保單,同埋份保單係親戚幫我整㗎,我唔想俾佢知我 ...

保險無得留, 要CUT, 回你的錢會問去向, 多數要上繳.

6C 又好, 自己填FORM遞又好, 當日遞就當日有號碼, 6C遞會替FAX, 自己搞自己FAX, 因為係一線, 所以連電話都唔會再找你.

補充內容 (15-5-2019 19:17):
份保險連轉名都唔得, 唔駛諗.
錯過 發表於 15-5-2019 18:51
有申破no ,fax完過去就唔會再追?
我睇post有師兄至頒令後先唔追

正常銀行同一線財 fax 後唔會追,2,3 線fax 後都會追,因為佢地收數係拆賬,多訴嚇吓你收得幾多得幾多。同埋佢地有牌唔會做刑事嘅野,釘左牌就大鑊,所以係入紙到頒令期間都會追,頒令後就收皮 。
萬念俱灰 發表於 15-5-2019 18:44
如果唔係銀行。係兄弟。扑文。wexxxx。個啲係咪fax左都會追架?

兄弟,仆文正常收到号碼唔會追,Wexxxx頒令前都會追,企硬話已申破,追都冇錢還,捱到頒令後就唔追。