破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

希望大家比啲意見

PoorGuy2018 發表於 13-5-2019 00:10
我地要嘗試愛自己多d, 呢個係低潮中朋友勸說後悟到的,正在學習如何愛自己多d  ...

以家我覺得。如果我過到呢關。呢個人渣又算得係啲咩。自從由上個月到以家瘦左差唔多十磅。得著係發現原來慳起上黎真係可以好慳。以家去麵包鋪識慳一定係買三個半既鬆餅。最飽肚。
仲有個啲賣點心既咩記咩記。我就會係有時餓到頂唔順先買個15蚊既飯。有時好負面。嬲自己為咩搞到咁。但係以家諗返又覺得幾搞笑。差在未去買十蚊4個白曼頭。未咁樣之前。我好捨得食野架。
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:06
明白。十二年前我同佢一齊20都未夠。一齊左5年幾。已經為左佢講大話問屋企人借錢。換黎既係佢不停出去偷 ...

師妹,我都係咁,同個賤人一齊9年。因為我既職業容易借錢,為左佢我借左成70萬,幫佢還賭債!但還完又賭。呃呃氹氹!結果為左佢我自己都要問財仔借。
女人真係要愛自己多D, 阿爸阿哥為左我受了很多苦. 我都同你一樣唔敢再相信人,好怕再受傷害!
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:17
以家我覺得。如果我過到呢關。呢個人渣又算得係啲咩。自從由上個月到以家瘦左差唔多十磅。得著係發現原來 ...

當日住院期間日日唯一做既係靜靜搵方法“去番舊時果度”,因覺得已一無所有,除左咁仲可以點?最後俾朋友社工幾番勸說完,我俾左自己一個選擇題,一係把心一橫“去番舊時果度”之後人間事容不到我理,一係就算做過街老鼠受盡白眼歧視同難堪說話都生存下去,咁我當日揀完後,今日就打到呢個留言了
雖然同個賤人分手之後都有拍拖。但係自己個心真係好冇安全感。係好怕再奮不顧身咁去愛一個人。到以家我都好耐冇拍拖嚕。覺得一個人仲好。唔洗怕分手傷心。結唔結婚都唔係問題嚕。因為結左又唔等於唔分。
岩岩睇我媽電話。原來今日佢都有打比我媽
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:33
岩岩睇我媽電話。原來今日佢都有打比我媽

打左幾次。不過我呀媽冇聽到。
而家會想努力工作儲錢上繳,愛情呢家野冇諗好耐,也不會去想太長遠的日子要點過,只活在當下
PoorGuy2018 發表於 13-5-2019 00:30
當日住院期間日日唯一做既係靜靜搵方法“去番舊時果度”,因覺得已一無所有,除左咁仲可以點?最後俾朋友 ...

舊時個到係邊到?點先可以重點咁睇返你地之前既post架?
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:34
打左幾次。不過我呀媽冇聽到。

有冇裝過濾手提no d app ar?
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:36

“去番舊時果度”係old school講法,即係死
PoorGuy2018 發表於 13-5-2019 00:35
而家會想努力工作儲錢上繳,愛情呢家野冇諗好耐,也不會去想太長遠的日子要點過,只活在當下 ...

我媽成日話女人最緊要儲個錢。有錢講野都大聲啲。人生要窮一次先知呢個世界真係好現實。除左屋企人之外。咩都係講錢。今日媽媽節。我全日係房。下年媽媽節希望可以同媽媽食餐飯。就算唔係全部比哂。夾返份比呀哥都好呀。
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:36

我都唔知呀,因近期慣用手機上呢度,唔知點search指定posts
PoorGuy2018 發表於 13-5-2019 00:39
“去番舊時果度”係old school講法,即係死

我月頭既時候都有衝動。直情話比我媽聽。好彩我媽叫我唔好生前累人。死後累街坊。佢話你估你去左屋企就唔洗煩咩。加上我真係冇勇氣
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:40
我媽成日話女人最緊要儲個錢。有錢講野都大聲啲。人生要窮一次先知呢個世界真係好現實。除左屋企人之外。 ...

有時家人也會很現實架,家家不同
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:43
我月頭既時候都有衝動。直情話比我媽聽。好彩我媽叫我唔好生前累人。死後累街坊。佢話你估你去左屋企就唔 ...

尋死勇氣我有,以前亦唔係未試過,只係我選擇生存下來後覺得死可以解決好多事但並非可以解決全部既事,咁。。。我仲尋死來做乜?仲要蝕埋條命? 最後總算勉強生存到今日
我媽之前未知我窮到燶仲要催下我比家用。呢幾個月佢知道之後都冇再叫我比。反而夜晚仲會留飯比我。又會買啲公仔麵係屋企。我老豆退左休。我媽又冇做過過野
我哥又自己有家庭。我雖然冇講出口。但係覺得自己累左佢地真係好冇用。
萬念俱灰 發表於 13-5-2019 00:50
我媽之前未知我窮到燶仲要催下我比家用。呢幾個月佢知道之後都冇再叫我比。反而夜晚仲會留飯比我。又會買啲 ...

咁你媽都好關顧你喎
PoorGuy2018 發表於 13-5-2019 00:49
尋死勇氣我有,以前亦唔係未試過,只係我選擇生存下來後覺得死可以解決好多事但並非可以解決全部既事,咁 ...

負面情緒真係好恐怖架。淨係個一刻都可以發生好多野。但係我以家諗。我都只係三十出頭。為左個二十幾萬去死好唔抵。死左之後屋企面對既野仲多。又要面對身邊人既說話。以家希望件事早日解決。再過返啲正常生活。不過諗起星期二要面對啲電話又殺到埋身都好擔心。