破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備入學,有少少嘢想問

有無師姐姐兄知道 美國卡 嘅fax 同 UB 嘅fax 呀?
萬念俱灰 發表於 6-6-2019 10:22
你ub係邊間分行整架?有啲唔洗fax去總行。fax返去幫你整個間分行就得架啦。你上網搵下。不過有啲就咁fax ...

Thx 師姐,我試吓照fax去分行先
各位好耐無update !
Ironman 發表於 5-7-2019 10:28
各位好耐無update !

我update 下我2號判咗令,成功入咗學。係之前個一個月,係呢幾年過得好輕鬆,因為唔使諗啲錢要還錢先定點。而呢一個係無任何追數電話,基本上係fax咗個呈書就無再打黎追。我欠嘅係Beon . UB,  
細新、DAS , 美國卡,K現金,都無再追。係信用卡戶口除消嘅時候就寄信黎話要幾多日內還全數,過哂時間,但都無再打黎追同再寄信。最難捱係剛同律師樓去申請破產嘅時候。時間較長,所以特別難捱,要不停避收數佬電話、又拍佢地上門.......
所以如果非必要都係自己處理,快好多!

判令前破署寄咗信黎,話判咗令就5日內去某某律師樓交文件,睇返stanyan 師姐嘅post應該暫時係破署自己跟,不過可能遲啲會畀返外判掛,呢個就唔知道啦。
今日我都去埋律師樓到交文件,幫手收資料嘅哥哥話有咩就揾返個主任啦,同埋畀咗4張年表我話每年填完就交畀破署。最後就係咁啦,似我要再揾返破署主任問下情況先!
應該係anmi2019師姐嘅post先啱.....sorry
Anmi2019 發表於 5-7-2019 13:54
因宣誓好似每日都有限額,你仲要只俾咗訂金,未俾哂錢,佢又點會快手。

未宣誓又未俾哂錢,真係要諗清楚 ...

嗰陣我諗住全部畀哂錢會快啲,但都係好慢.....宣誓完仲要等幾日先至入到紙,之後仲要等佢既份呈書畀我,真係搞好耐。
Anmi2019 發表於 5-7-2019 14:57
咁你依間又真係慢咗d,果時我幾日搞點哂有no.。

份呈請書最快1,2個星期後先會寄到俾你,你咁急要嚟做咩 ...

師姐就係要fax份呈書畀一線同銀行。6C幫我fax 咗後有幾間無追,但仲有幾間仲追緊我數,所以要份呈書再Fax 畀佢地先真係停哂