破產聯盟

樓主: busdriver.430

分享下解破後申請信用咭經驗 (成功!!!!) 重post

shingockc 發表於 10-3-2020 10:56
2011申破

2011申破  
2018-9 第一張 安x
2020-2月  手痕申請   債主銀行信用卡 HSXX  即日批出(2019申請失敗)
shingockc 發表於 10-3-2020 10:59
2011申破  
2018-9 第一張 安x
2020-2月  手痕申請   債主銀行信用卡 HSXX  即日批出(2019申請失敗)

師兄:請教下 係唔係高收入人士或有資產係獅子銀行度?
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙印銀行!
Thanks for sharing
多謝大大無私分享
新里程 發表於 12-3-2020 11:15
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙 ...

搵15000  獅子 自從 18年申請失敗就用兄弟用咗
差唔多兩年月月full pay  應該搞番好個tu
淨係用佢出糧之後轉晒啲錢去中銀
中銀有10幾廿萬都唔批18年
匯豐就個個月萬零兩萬蚊喺度
上個月 即日批

我冇查過我tu
新里程 發表於 12-3-2020 11:15
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙 ...

你應該申請將兄弟或EXXX
個個月用少少用返一兩年搞番好個Tu

呢張嚟嗰時有講過查閱過信貸紀錄
shingockc 發表於 12-3-2020 16:49
你應該申請將兄弟或EXXX
個個月用少少用返一兩年搞番好個Tu

先感謝分享^^
小弟08年破 12年解 約15年有申請過E岸 不過唔批。
17年申請到中X白金卡 18年年頭申請到兄弟卡
19年年頭申請到星X卡 現在有兩間銀行卡 一間財仔卡 近排查過T U:信貸評級A級

08年用獅子出糧到18年 都無收過佢借貸等通知!
之後轉出糧戶口 睇D師兄師姐講 有牙印既唔會批卡(除非發左另計)!
跟左師兄辦法,我其實比你更早入學同畢業,直到今年先申請第一張星X,都批成2字頭,已經不能用高興形容咯。剛好系呢個敏感時段。有卡系身方便週轉。多謝師兄分享啊
chris789 發表於 2-4-2020 10:20
跟左師兄辦法,我其實比你更早入學同畢業,直到今年先申請第一張星X,都批成2字頭,已經不能用高興形容咯。 ...

師兄我諗你最好搞清楚,定唔知係咪我誤會你意思,信用卡最好唔係用黎周轉,係方便你購物之餘又可以儲下分,如果打算用黎周轉,我怕你又重回以前的路
本人17年解破,己有兄弟,依昂,工行,AE
AE之前申請過一次吾批,第二次網上申請批左使用中
利申,我所有信用卡糸月月full pay既
多謝閣下申請信銀國際信銀國際Motion信用卡,我們現正處理閣下之申請, 並已進入審核階段。 煩請閣下儘快遞交下列有關文件副本,以便我們能儘快完成批核程序。
恭喜閣下之美國運通卡申請已獲成功批核,新卡將於5至10個工作天內郵遞給您,歡迎閣下成為美國運通卡會員。
23號申請,其間銀行打黎對資料,要補交文件,但係打电话問過批核中,應該呢機日有消息
中信已经批左信用卡比我,好開心
信銀國際信用卡:閣下的信銀國際信用卡申請已獲批核,有關信用卡的相關條款、細則及服務指南已經電郵發出。信用卡亦將於數日內備妥。請於收妥新卡後盡快致電客戶服務熱線22801288確認新卡以體驗信銀國際信用卡的精彩簽賬禮遇!查詢/取消22801288
你好,想請教一下,清哂紀錄後,係咪都係需要解破紙申請架?
正常九年後先可以嘗試申請銀行信用卡,我七年先申請到銀行信用卡,好大程度糸用財仔信用卡月月fullpay找數,銀行card centre見到你有能力還款,先會批卡俾我,