破產聯盟

查看: 5038|回復: 18

開出糧戶口

請問各位 有冇喺匯豐恆生 開個出糧戶口, 會唔會好麻煩, 同而家係唔係要畀一萬蚊先開到, 因為公司指定要依兩間
有破署信唔洗
痕身有出糧户口 提款卡+月結單  冇最低存款額
開恆生喇,但你要確定你之前無戶口係佢哋度。
storiars 發表於 21-2-2019 10:06
開恆生喇,但你要確定你之前無戶口係佢哋度。

不過十幾年前有喺恆生開個戶口唔知得唔得
我個 case就係咁,你要確定你個戶口是否普通戶口,即不包括投資成份,如果係的話就係取解凍信,唔係開戶信,唔使走 冤枉路。
另外,你可能需要提供此戶口三個月的戶口記錄,銀行需要一星期才能郵寄資料給你。
不過應該係已經取消咗 戶口
我之前都以為會取消,但並唔係,所以問清楚好d,破處或 外判文件交收錯咗即日仲唔返, 如果你大把時間另計
我都想問問。現在我會風戶口仍未凍結,今期出糧可以照入嗎?下個月需要開另一間銀行出糧嗎 ?
好煩2019 發表於 21-2-2019 12:33
我都想問問。現在我會風戶口仍未凍結,今期出糧可以照入嗎?下個月需要開另一間銀行出糧嗎 ? ...

1:獅子是否你債權人?如是有入冇出,如不是頒令後才凍結(我就是頒令後先凍結)2:要,你應該有封信叫你頒令後搵主任定xxxxx事務所或6C樓開户
匯豐依間野正常人開都好難 勁麻煩
去開恆生戶口啦?
叫主任出封信直接去中環總行開户口。
冇咩人既話半個至一個鐘就搞掂。
入5舊水每月冇最低消費,又可以用app用電子理財!
去恆生開戶口係咪一定要去總行開
去大間d 分行預約最好,否則可能等幾粒鐘先開到
storiars 發表於 21-2-2019 11:04
我個 case就係咁,你要確定你個戶口是否普通戶口,即不包括投資成份,如果係的話就係取解凍信,唔係開戶信 ...

我想請問下你當時係自己決定用邊個戶口. 還是由主任決定比你呢? 因為我本身有好幾個戶口.
candychan1981 發表於 17-3-2019 15:27
我想請問下你當時係自己決定用邊個戶口. 還是由主任決定比你呢? 因為我本身有好幾個戶口.  ...

户口只能保留一個普通儲蓄戶口,有工作可以保留,冇工作一個都冇
cl475867 發表於 17-3-2019 15:55
户口只能保留一個普通儲蓄戶口,有工作可以保留,冇工作一個都冇

保留邊一個儲蓄戶口係咪可以自己決定?還是一定要由主任規定?
candychan1981 發表於 17-3-2019 16:56
保留邊一個儲蓄戶口係咪可以自己決定?還是一定要由主任規定?

我入紙時只得一個户口