破產聯盟

查看: 11604|回復: 21

解破后都只係申請到兄弟信用卡

想申請c子但一直5批

銀行始終嚴謹性強點.
待三五七年後再試1次無妨.

近期"中"字頭銀行業出一MC虛擬信用卡,
(非強國銀行) 祇限網上交易,
免看入息,免年費,仲似有簽積分回贈.

聽聞當日即批, 信用限額一萬.
(今天頭圍報紙有廣告.)

解左令未過5年會被拒。岩岩做左白老鼠
dicky348 發表於 23-2-2019 13:28
解左令未過5年會被拒。岩岩做左白老鼠

始終銀行就是銀行.
依例辦事,唔希罕"過來人"做客.

用多點時間洗濯先啦 !

想問下解破後要空檔期幾耐可申請到兄弟?
我解破後拎埋張解除令去分行辦兩星期就收到卡
解破後"財仔"卡當然易出到.

但真要小心"使用".
舉例財仔及銀行皆屬"威晒卡",
但財仔發的財務費用%尤以逾期費用超高,留意.
(昔日破前用卡就唔會介意呢D.)
我反而無申請財仔咭
其他銀行反而成功
我解破後成8年先去申請恆生信用卡都唔批我係用恆生綜合戶口, 又係恆生出糧戶口, 又係恆生強積金, 又有恆生股票同基金戶口, 都唔肯批卡俾我, 結果咁多年我都只係得一張AEXN 卡
小浩南 發表於 3-5-2019 22:18
我解破後成8年先去申請恆生信用卡都唔批我係用恆生綜合戶口, 又係恆生出糧戶口, 又係恆生強積金, 又有恆 ...

有無欠過錢呀,另外會唔會收入唔夠先
仲有有無check過TU
小浩南 發表於 3-5-2019 22:18
我解破後成8年先去申請恆生信用卡都唔批我係用恆生綜合戶口, 又係恆生出糧戶口, 又係恆生強積金, 又有恆 ...

我都係同樣情況, 甚至Axxn 都唔批, 唔知係唔係沒交解除破產證明書 (因沒問我攞, 而且我最近先去申請它) 及沒去TU update呢?
要先去更新tu資料再申請 我都啱啱出到兄弟卡 仲要破前有交手
我05年解破,10年去攞證,但今年2月先去TU update,申請兄弟被拒
Meemo518 發表於 24-6-2019 19:39
我05年解破,10年去攞證,但今年2月先去TU update,申請兄弟被拒

我都係11年解破 今年3月先update tu 前兩星期兄弟卡先到手
已經十年 發表於 24-6-2019 20:25
我都係11年解破 今年3月先update tu 前兩星期兄弟卡先到手

想問你update tu時除咗俾個證佢,有無其他需要做?佢問我還需要個report嗎?佢話會乜都無,所以我無俾錢買report。我有見其他師兄po話update tu再等1-2年先申請。
我都無買report呀 我都係就咁email解破令俾環聯 沒其他嘢啦
我係先申請中×同恒×都唔批 之後先申請兄弟
我“中”字頭銀行戶口十年前開無問過破解令,一直出糧都用佢,第一張申請佢唔批先再試兄弟,都係唔批。唯有再等遲啲再試。
我2013年6月畢業 我現在申請dbs信用卡 已經批了 不過得兩萬 信用額