破產聯盟

總欠款一問

想問下係唔係可以响外判查詢一下自己最後總結欠幾多?因為並不是每一個債權人都有交資料比外判?即有D財務公司冇報你既欠款比破署/外判,會這樣嗎?
你唔好指意晒佢地幫你,或者希望有自動波,萬一你漏任何一條數,佢地又無去破署登記,佢地可以係你解破後繼續追!
你自己報晒去,唔記得條數,報大D都無問題,好過無左條數。
當你上繳後, 兩星期內未向破產處登記的債權人都有權入紙.
我意思係我申報齊例如總結久係70K,會唔會唔係所有債權人都有入紙,而可能最後開債權人會議係結欠少於70k,如60k?50k?
Owen1234 發表於 17-11-2018 20:51
我意思係我申報齊例如總結久係70K,會唔會唔係所有債權人都有入紙,而可能最後開債權人會議係結欠少於70k, ...

會,我情況係申破時2x萬,到開大會時得1x萬,因有2個債權人冇交債權人証明
咁即係你只需响破產期內清還哂1x萬就可以?
Owen1234 發表於 17-11-2018 22:03
咁即係你只需响破產期內清還哂1x萬就可以?

當你還了第一次錢, 債權人兩星期內可入紙, 如果佢地冇入紙, 就真系10萬加息加手續費.
如果你申破產個時有報上去就不是你既問題~
想問問各位C兄,我是透過6C待辦,下月中出庭,現在等待期間,才發現有幾間漏了向6C申報,是否可以在接見我的主任時,再補充申報?