破產聯盟

查看: 3270|回復: 14

收到李周會面信件

我下年9月就夠4年 今日收到李周一封會面信  唔知係咪要對數
信入面話要帶:
僱傭合約,稅單,月結單,強積金年報
如果一直都無轉過工洗唔洗再帶強次合約?
同埋我一直都無報過稅 點樣俾稅單佢?
想問下咁多位師兄師姐有收過咁既信? 同埋上到去佢又會唔會搵籍口要還多d錢? 如果要還多d錢可唔可以企硬唔簽名?
有乜比乜, 無既就解釋點解無得比

佢地都要依程序及合法性做, 唔係古代宋元明清朝wor
我打過去問 佢地答得好hea 話無就唔洗理 同埋話月結單要最近 但又唔講係幾耐
我都收到, 我出年8月刑滿
yin_law 發表於 10-11-2018 09:01
我打過去問 佢地答得好hea 話無就唔洗理 同埋話月結單要最近 但又唔講係幾耐 ...

咁咪係咯, 無你點比, 所以, 都係盡你能力
02014417a 發表於 21-11-2018 18:22
我都收到, 我出年8月刑滿

師兄咁你見左未?
咁你地見左李周未?佢哋系咪想你地繼續還錢就算滿了4年?唉呀!我出年8月都4年啦,暫未收到信話要會面!有D驚
佢依家話我還得少 話反對解破 最尾都係迫我還多d
yin_law 發表於 5-12-2018 15:12

哇!D外判甘趴X架???還得小反對解破???我四年來正系做左幾個月野,其他時間都系無還過,甘咪好重罪?

咁即要拖你到幾時才可以解破呀?唉!乜唔係4年就得咩!

吓?乜唔係講定每月供款幾多嘅咩?有得最後先話還得少㗎?咁你最後點回覆外判?答應還多d?
唔能洗怕佢,加你監要上庭,如果佢真係咁ON9要告9你,可以上庭自辯,法官唔係傻。
師兄 我都係呢間 係有D麻煩

我都係,我係最後一年,之前見過主任.佢已經加我一次,點知交第三年報告後佢地職員打來話好多支出唔合理,仲要追番之前果地,我都係見完主任半年,如果真係少交左佢都要我交番啦,果時我都覺得好唔合理,不過最後一年,我唔想再煩,俾佢同800加到3000佢話要補番條數
Appleapple 發表於 7-12-2018 08:47
吓?乜唔係講定每月供款幾多嘅咩?有得最後先話還得少㗎?咁你最後點回覆外判?答應還多d? ...

最後10個月唔想攪咁點 每個月還多1000 但求唔好再煩我