破產聯盟

查看: 1250|回復: 10

供款一問

6月中時已頒令,9月頭時已批生活費,請問我要供款由9月開始供定係要供埋之前既款項,唔該大家
問主任,不過大多數要你一次過補返7,8月的供款。
阿三妹妹 發表於 24-9-2018 17:25
6月份的

6月中頒令
6月初份糧 都要扣数?
highman01 發表於 25-9-2018 15:43
6月中頒令
6月初份糧 都要扣数?

頒令前的糧都不用上繳,如果主任問錢去向,你話用於生活就OK(基本上不會問)
highman01 發表於 25-9-2018 15:43
6月中頒令
6月初份糧 都要扣数?

6月中破,去到7月中為一個月,月底出糧,自己計
阿三妹妹 發表於 24-9-2018 17:25
6月份的

阿三妹妹!我自已依家觉得好惊哦!主任计过我每个月要还一万一,其中2千4係1月颁令到8月分期供款,但係如果我供款期间突然失业收入减少,因为我现在份工全靠加班,返8个钟嘅话,最多得2万8,无法供足分期,紧石叔(黄十石)会点样处理我?
之前欠落既係一定要還,就算之後收入少咗係之後既事,自己諗辦法還请欠款,冇計架之前既享受,係呢4年內自己辛苦!清唔到咪延長你既破產期
Chung811 發表於 30-9-2018 07:43
阿三妹妹!我自已依家觉得好惊哦!主任计过我每个月要还一万一,其中2千4係1月颁令到8月分期供款,但係如 ...

我記得你話有7萬元的數。
你又使了未來錢
我都好慳家,才能還晒錢俾外判。一日瞓6個鐘。做、做、做!
Chung811 發表於 30-9-2018 07:43
阿三妹妹!我自已依家觉得好惊哦!主任计过我每个月要还一万一,其中2千4係1月颁令到8月分期供款,但係如 ...

盡量還, 唔會殺左你, 還唔到盡快補番, 不過, 都係最好依時啦, 唔係4年後要解時咪有機會被人抽秤咯

呢個就係你唔依時還足既風險, 你要唔要冒呢個險就睇你

有人4年乜都唔理然後被加監..... 睇你點睇姐

我就建議你慳D去配合, 完左4年乜野都得啦
我尽力去还,多谢大家回应