破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: princeyeung

就黎夠4年但最後一年有錢淨以及後續問題

mobilesss 發表於 22-9-2018 00:44
另外系跟你原本个年度由边个月到边个月为1个年度. For example, 三月到下年2月为1个年度, 今你bouns 系3 ...

我12月16號 夠4年 1月出雙糧都要上繳?
邊度有得還快的,規定左每個月幾多就幾多,如果你搵partime做俾佢地知道咪要交多的錢囉,佢俾你生活費係幾多就幾多剩下的都要上繳架,除非你搵岀現金咪唔洗報無人知
princeyeung 發表於 22-9-2018 21:40
我12月16號 夠4年 1月出雙糧都要上繳?

你齐过往4年架收入,支出表没? 拿到老破封不反对你解破信木? 如果重末拿到老破封不反对你解破信, 等下, $可以先吾洗上缴, 等收到老破信时真十万个万一, 老破反对要加期, 今你果个double pay 就要上缴
wvovw 發表於 8-9-2018 22:00
你末解破之前所有意外之財都要上繳:
包括:遺產,花紅,雙糧,獎金,突然有人比你一大筆錢,等等 ...

花紅,雙糧
我都填埋落年報
而且今個年度開支有變化

計過餘額是0
佢都要我日後嘔出來嗎?
ti11 發表於 28-9-2018 15:36
花紅,雙糧
我都填埋落年報
而且今個年度開支有變化

他們有開出生活費的數字,如果有額外支出,需要申請和核准,除此以外,自己寫洗幾多係要嘔返出來,唔係點解要傾生活費?
是,一定要交齊4年供款,才可以申請解破,否則受託人一定唔批。
姐係我計好4年 仍有盈餘同佢傾好幾耐還完,甘期間仲洗唔洗交報表往後還盈餘期間出 雙糧可唔可以用黎還盈餘?
princeyeung 發表於 8-10-2018 23:44
姐係我計好4年 仍有盈餘同佢傾好幾耐還完,甘期間仲洗唔洗交報表往後還盈餘期間出 雙糧可唔可以用黎還盈餘 ...

其實件事好簡單
你盈餘幾多, 可以分到幾多個月還, 心裡有個數
當然要在你能力範圍及盡快完成就好

你黎緊出雙糧, 當然可以拎黎還啦, 外判聽到求之不得
總之你幾耐清到個數, 咪主動搵佢地傾
清左咪有得拎信
就係咁簡單