破產聯盟

查看: 1210|回復: 31

破產1年就2年, 好想去旅行

我外判左俾李周, 打上去問佢.可唔可以,全數家人支付
佢話本身我已經拎讀書避還錢, 問我點解唔拎旅行個幾日番PT還多D
因為頭一年犯案入獄, 上年9月左右開始還
話會同債權人講番, 再話我可能會呢D情況加多年
差$100000
每月搵$4000多D
我每個月還$ 400.

广告位
您好!您暂时不能浏览帖子的全部内容,请 登录 | 没有帐号? 註冊QQ¼
你信佢地?為左400X12=4800蚊會搵6C幫你加刑?
雖然我唔係太認同你的行為,但並沒有犯法

广告位
您好!您暂时不能浏览帖子的全部内容,请 登录 | 没有帐号? 註冊QQ¼
呢間李周成日逼人還多d,我勸你都係唔好搞搞震,早畢業,早自由

广告位
cl475867 發表於 29-8-2018 14:47
呢間李周成日逼人還多d,我勸你都係唔好搞搞震,早畢業,早自由

會唔會有得轉?

广告位
vicfre 發表於 29-8-2018 14:43
你信佢地?為左400X12=4800蚊會搵6C幫你加刑?
雖然我唔係太認同你的行為,但並沒有犯法 ...

佢依家話我還得少仲敢去

广告位
mm12 發表於 29-8-2018 14:59
佢依家話我還得少仲敢去

你有出入境自由,如果離開香港,只要書面通知受托人,交代聯絡方法同旅費問題,就已經可以了,其實佢無權拒絕,佢亦唔可以亂加刑,因為佢要搵6C去高院申請先可以,仲要等個法官判先可以咁做。

還得少唔代表權利因此而減少,還得多亦不代表可以超越法律限制。

广告位
[发帖际遇]: vicfre 在网吧通宵,花了 5 城市金錢. 幸运榜 / 衰神榜
vicfre 發表於 29-8-2018 15:18
你有出入境自由,如果離開香港,只要書面通知受托人,交代聯絡方法同旅費問題,就已經可以了,其實佢無權 ...

佢仲要問我呀媽知唔知我犯法, 俾錢我知唔知會犯法,搞到我勁怕

广告位
mm12 發表於 29-8-2018 15:25
佢仲要問我呀媽知唔知我犯法, 俾錢我知唔知會犯法,搞到我勁怕

你真係無犯法,但佢咁做一定係好唔專業,可以投訴佢地。
下次記得錄音,因為佢地所有會面同電話都會錄音,不過佢地會唔會交出對自己不利的證據就一定唔會啦。
所以自己錄音會好D。

打俾你係唔係女人,但唔算係真正主任?

广告位
mm12 發表於 29-8-2018 14:52
會唔會有得轉?

轉咩!受託人係你最大債主話事

广告位
vicfre 發表於 29-8-2018 15:35
下次記得錄音,因為佢地所有會面同電話都會錄音 ...

係女人呀

广告位
[发帖际遇]: 一个袋子砸在了 mm12 头上,mm12 赚了 2 城市金錢. 幸运榜 / 衰神榜

有個女人好後生,講野好唔客氣但唔經大腦,但佢卡片話佢唔係主任來,係唔係呢個?

广告位
[发帖际遇]: vicfre 发帖时在路边捡到 4 城市金錢,偷偷放进了口袋. 幸运榜 / 衰神榜
vicfre 發表於 29-8-2018 15:35
下次記得錄音,因為佢地所有會面同電話都會錄音 ...

佢話佢跟我, 但我唔知係咪主任

广告位
vicfre 發表於 29-8-2018 15:39
有個女人好後生,講野好唔客氣但唔經大腦,但佢卡片話佢唔係主任來,係唔係呢個? ...

我剩係知姓陳

广告位
mm12 發表於 29-8-2018 15:41
佢話佢跟我, 但我唔知係咪主任

你無同主任見過面咩?連自己個主任都唔知係邊個?

广告位
[发帖际遇]: vicfre 被钱袋砸中进医院,看病花了 4 城市金錢. 幸运榜 / 衰神榜
vicfre 發表於 29-8-2018 15:42
你無同主任見過面咩?連自己個主任都唔知係邊個?

我第一次上去簽野係男人黎
但之後就變左女人

广告位
[发帖际遇]: mm12 被钱袋砸中进医院,看病花了 5 城市金錢. 幸运榜 / 衰神榜
mm12 發表於 29-8-2018 15:46
我第一次上去簽野係男人黎
但之後就變左女人

卡片都係男人

广告位
有個年紀大的女主任比較好人,後生果個算係好junior,佢都試過打電話來威逼我,但無西用,我無理佢,我叫佢搵返個主任同我講

广告位
vicfre 發表於 29-8-2018 16:13
有個年紀大的女主任比較好人,後生果個算係好junior,佢都試過打電話來威逼我,但無西用,我無理佢,我叫佢 ...

如果佢頭先大我你係到就好

广告位
mm12 發表於 29-8-2018 14:59
佢依家話我還得少仲敢去

我當時.年年去旅行   通知佢就 出發. J@a

广告位
shingockc 發表於 30-8-2018 22:14
我當時.年年去旅行   通知佢就 出發. J@a

咁好,邊個黎?佢兇我話我還得少,就同權人講,可能會加多年

广告位