破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

哪種適合我??

本人有21萬卡數,大約14000 LOAN (每月),搵緊$23000一個月,邊種方法會適合我多D? 好辛苦,每月都係還緊MIN PAY,謝謝
共欠債大約幾多?
14000每月係p loan?
另加21萬卡數?
卡數搵P Loan果間食埋拉長期供唔得咩? (不過每月還17000以上你一定搞唔掂, 信我, 睇落仲有6000洗, 但你衣食住行一定唔夠, 尤其欠得咁大卡數一定有舖碌卡癮, 過來人心聲, 曾經一個月搵15000, 一筆清只需每月還5000都搞唔掂, 果時仲要有現金5萬落袋, 都可以半年後洗晒再碌過卡, 死未)
點都好, 千祈唔好做IVA
DRP唔得嘅IVA都危, 同埋IVA比幾皮嘢, 都夠供幾個月卡數
老破是最後一著
masao0596 發表於 9-8-2018 16:50
卡數搵P Loan果間食埋拉長期供唔得咩? (不過每月還17000以上你一定搞唔掂, 信我, 睇落仲有6000洗, 但你衣食 ...

LOAN主要係兩間,其中一間同卡數一樣,你講得岩,真係成日碌卡,唉,可能老破簡單又快,不過唔想比公司同屋企人知,同埋唔知生活費個到點計(老破之後),因為又要比錢阿媽做家用,所以都排緊文,謝謝
bwkk 發表於 9-8-2018 16:59
LOAN主要係兩間,其中一間同卡數一樣,你講得岩,真係成日碌卡,唉,可能老破簡單又快,不過唔想比公司同 ...

依家又要找卡數又要還Loan你估你仲有好多錢剩咩
唔係鼓吹吓吓都破
不過生活費方面如果你有屋企人照顧, 如果要交埋租嘅可能批15000比你都唔出奇咖(只是估計)
我會搵銀行傾DRP先, 將卡數同PLoan拉長供, 同減返息
唔得再破
masao0596 發表於 9-8-2018 17:16
依家又要找卡數又要還Loan你估你仲有好多錢剩咩
唔係鼓吹吓吓都破
不過生活費方面如果你有屋企人照顧, 如 ...

謝謝你,今日打算打電話去問下有無得做DRP先,GROUP一次過希望可以做到,另外,真係要剪卡,唔可以再碌。係呢到真係學到好多野,多謝多謝
Sorry 睇錯了。 自刪!
bwkk 發表於 9-8-2018 16:59
LOAN主要係兩間,其中一間同卡數一樣,你講得岩,真係成日碌卡,唉,可能老破簡單又快,不過唔想比公司同 ...

其實真係可以還的話,辛苦啲頂一段時間啦,然後問借開個兩間或者其他銀行做一批大的,一准過還晒啲卡數啦,不過你消費習慣唔改,最後一定死,我都係過來人,做完IVA之 後過多幾年做咪破產,所以你一係真心改改洗錢習慣,唔係就算畀你老破左,你4年後又會欠好多債。