破產聯盟

請教結餘轉戶?DRP?

欠債如下:
星星銀行 PLOAN 5300 (剩35期)= ~180K
星星銀行卡 25K + 3700X7分期 = ~51K
X生P LOAN 1K (剩53期)=~53K
X生CARD 35K
BXA CARD 13K + 3100X7分期 + 800X11分期 =~44K
BXA CARD 900X12分期 =~11K
BXA CARD 700X45分期 =~32K
WELXXXD PLOAN 2600X21=~55K
AXXXEXPRESS CARD 7000
AXXXEXPRESS CARD 22000

總共:470K
月入25K X 13 (已扣除MPF)
大約17.5倍
TU G

AXXXEXPRESS做緊優惠年息3.X% & 9.X%, 還住min. pay可以等到年尾出bonus一次過找清
幾張卡有分期, 信用卡一直全數找,無遲還款紀錄,最近2個月開始只還min. pay,開始好大壓力
打去X生問可唔可以cut card, 分期還, 轉介我做結餘轉戶(12萬),我估多數唔批,希望及早搵方案舒緩

扣除生活費及其他開支,每月可還款16K
同銀行傾卡數分期機會高嗎? 還是最後要DRP?

你份工做了幾耐?若工作穏定,都有可能,不過最後由銀行決定.
工作穩定,如果同銀行傾,要搵咩部門?直接去分行?
ptyk 發表於 29-4-2018 15:18
工作穩定,如果同銀行傾,要搵咩部門?直接去分行?

打電話去債主同佢講想做債務舒緩/重組計劃,佢會比相關電話號碼給你或落分行(不過視乎不同銀行而定).
星x銀行offer左12萬貸款找卡數,分72期