破產聯盟

係咪中左中介⋯係咪真係要破產

Ming1014 發表於 16-4-2018 10:26
岩岩打左去東院佢話我清數都要還左3-6個月先⋯唔係有機會會比兄弟告⋯點算好 ...

呢版大把版友LOOK 完卡隔一星期去老破.
有位版友借左幾十個去大海輸哂.一個月左右申破,佢都好似畢埋業喇.
至於LOOK CARD 科15K,更大有人在.不過就唔會用個15K 去申破,用個15K 交租,
車馬,飯錢, 水電 ETC....
點叫犯法:
借的一剎,想住走數就係犯法.反之合法
有無時間限制:
其實無話一個月就犯法,一個月零一日就合法.
如果你去銀行借一百萬,想住時來風送,去大海博一博,點知即日輸哂.
只要你唔係做老闆.合法的.

如果你去銀行借十萬,第二日話申破,又解釋唔到金錢去向...
咁法官判案,就未必對你有利...咁的確同時間有關.因為時間愈短,被質疑機會更大,
然而,此非 絕對不能. 解得到就可以.

至於 用黎 數COME 數(銀行財務). NO PROBLEM!!!
用黎還款俾 親友,佢地有機會被追究...
用黎食飯坐車食白粉叫雞賭錢,可以!!!

如果D 錢係循環貸款,CREDIT CARD, 舊LOAN ETC, 如上.

如果你3月 再申請PERSONAL LOAN, 4月1 日批,2日申請老破.
咁法官真係未必信...

兩三年前, 律師多數唔肯做你呢D 案.
但最近一年照接, 不過要你簽番份野,佢地唔保證........

你應該去律師樓問下. 佢地接就照科水.
唔接就考慮自己搞. 本版我都教左幾個難友自己搞掂!!!

最後,本版不宜NAME 任何律師樓,中介..違者會被CUT ACCOUNT!!
切記!!!

本身有條中x loans⋯30個到還左幾年架啦⋯上年做左繼借⋯順供
呢條無問題
上個月借左兄弟公司黎come卡數..
數COME 數無問題!
叫我爆哂d信用卡限額出黎大約30到⋯佢地可以同銀行傾
如果你咁做就犯法,佢宜家就教唆犯法

你再借財務,只係用黎數COME 數,基本上無問題.如果還唔到,
快快儲夠 15K 搵個律師老破喇.
否則大耳LOAN 上門, 你又要上黎問 收數反收數,
但本版不宜詢問太多呢D 野........
本版主力係申破 RELATED!!!!!!!!!