破產聯盟

查看: 4339|回復: 61

係咪中左中介⋯係咪真係要破產

本身有條中x loans⋯30個到還左幾年架啦⋯上年做左繼借⋯順供
上個月借左兄弟公司黎come卡數..30個之後sales叫我打返去卡中心補返哂d卡⋯後來佢又話介紹個律師幫我做⋯個律師話咩同銀行協商⋯叫我爆哂d信用卡限額出黎大約30到⋯佢地可以同銀行傾⋯即係例如我仲差90到⋯佢幫我傾到還15-19到⋯佢地既收費就係我既欠債既錢其中10%⋯有無甘著數?佢講到話如果我破產既話⋯舊錢連係信用卡禁出黎都唔得
我大約月入2-2.5一個月到
求指教
flypig 發表於 13-4-2018 18:33
其實唔係太明你講咩野!!!可唔可以寫清楚呢??

我睇左幾次,都唔係好明。

我估:
1. 個 6 叫佢張所有 VISA 羅 cash 出來,去到盡
2. 跟住 6c 就分佢 $
3. 話唔駛破產,只需還 10 個就清晒 D 數!

其實一睇就知中招啦!

拿咁啦,照去,但係你準備合約寫明
1. 未成功不能收任何費用,包括所有行政費, jab 費, 6c費,copy 費,第3者費用
2. 成功定義係
. 唔駛破產
. 所有欠債,必需有銀行財仔 black and white 寫明 total 得 10 個
. 3 個月 不能有影響 TU
. 所有文件必需 6c 簽名,並寫明 6c 牌號碼
. 如果未能成功,而令你比人 call loan, call loan 全部金錢責任需 6c 一人負上。即是要佢代還

佢講到咁勁,照計呢D terms 完全無問題
回復 支持 1 反對 0

我見呢度好多朋友都系透支信用卡來破產。。。。。。。有咩問題?
個所謂律師話個破產管理處會要你解釋點解要用信用卡透支黎破產

其實唔係太明你講咩野!!!可唔可以寫清楚呢??
簡單d負債大約78萬到月入2-2.5一個月
簡單一點自己搞破產或者搵6c搞@@
自己搬左出黎住⋯上個月問左兄弟公司借左30萬黎清卡數之後佢話介紹個律師比我⋯個律師話可以幫我做到我只係還十萬不過佢要收9萬⋯佢叫我囉d信用卡吐現哂出黎⋯甘就唔洗破產
簡單的回你,
唔理你賺幾多,債幾多,
有壓力還唔起就老老實實、正正經經揾個律師,
4年好易過。
咁大個人你唔係呀!呢啲咁嘅大話你都信,呢啲咁嘅大話你都信,希望你唔係買廣告啦喺度@@
今個月問左兄弟公司清左卡數⋯大約30萬到⋯後來個sales介紹左個所謂律師比我⋯個律師話叫我吐哂d信用卡出黎⋯約30萬有10萬到係還錢⋯佢就收8-9萬係律師費⋯都唔知信唔信佢好⋯一係就把心一橫破產⋯但係破產佢會唔會要我搬⋯因爲我果到租都8千
我覺得板主你喺度鋪排賣廣告囉@@
現有手段係先教你提曬啲現,然後講話幫你袋住先。(現金交收)因為老破會凍結戶口,然後個筆錢就冇然後啦~(到時破產官會問候您啲$去佐邊?五分鐘法庭見)
東院有熱線...
現在同你搞IVA之後講話,搞唔掂。要搞破產,補多五至八萬出嚟。你同以唔制(叫你用幾日諗吓先),之後唔知點有間乙公司問您搞破產,收您五萬。冇錢仲可以借比您,破產後再還添...
洗大咗 發表於 13-4-2018 19:35
咁大個人你唔係呀!呢啲咁嘅大話你都信,呢啲咁嘅大話你都信,希望你唔係買廣告啦喺度@@ ...

一定唔係係到買廣告⋯我講比我d同事知⋯佢地叫我唔好信⋯
洗大咗 發表於 13-4-2018 19:24
簡單一點自己搞破產或者搵6c搞@@

搵6c都唔係問題⋯問題係佢會唔會要我搬屋架⋯我果到成8千蚊租⋯上繳就預左⋯我autopay出糧一定無得走
洗大咗 發表於 13-4-2018 19:41
我覺得板主你喺度鋪排賣廣告囉@@

我都話唔係賣廣告
admin 發表於 13-4-2018 21:09
我睇左幾次,都唔係好明。

我估:

佢個所謂律師仲要係兄弟公司既sales話介紹
律師係冇權要你搬屋嘅!破產處都冇權@@