破產聯盟

求救 - 開戶問題

今日去左攞張破產解除令,之後入左去金鐘匯豐開戶,但職員話要一星期時時間等總部批!! 而且未必比開新戶…! 請問各位師兄有冇邊間匯豐開新戶較容易呢??  
請問..有冇人可以幫我呀??
早前有c兄c姊有講過去總行會好一點,不過獅子有牙齒印就有點困難
晒氣啦 去第間銀行開 你去第間分行咪又係一樣話等總部批 你一係就直接去總行
匯豐呢D根本唔休做 唔愁無客 剩係鍾意做有錢人生意 9成9唔會開戶口比破產人士
點解係要開匯豐? 如果係要做出糧自動轉帳 咪同你老闆講開唔到戶口 等佢搵D相熟銀行經理幫你開
如果唔係要做出糧自動轉帳 就死條心 揀第間銀行開
洗大咗 發表於 14-4-2018 01:06
早前有c兄c姊有講過去總行會好一點,不過獅子有牙齒印就有點困難

獅子冇牙印...但總行意思係???  旺角個間算唔算呢?
qaz2513 發表於 14-4-2018 03:38
晒氣啦 去第間銀行開 你去第間分行咪又係一樣話等總部批 你一係就直接去總行
匯豐呢D根本唔休做 唔愁無客  ...

點同老闆講開唔到戶??  又唔係信用咭, 連出糧戶口都開唔到就...
EWB 發表於 14-4-2018 07:34
點同老闆講開唔到戶??  又唔係信用咭, 連出糧戶口都開唔到就...

你個戶口係咪要黎做出糧自動轉帳先得架??????
開唔到戶口有咩咁出奇? 好多銀行唔做破產人士客
有咩點講 咪直接講話開唔到 你老闆就會搞掂架啦
香港皇后大道中1號總行,去試試吧!
獅子一般人去開都未必開到
C子自從15年前,已經唔想做散客生意.佢地成日諗住做環球金融....
一路路CUT BRANCH,去到條龍長到等唔到,仲出埋飛仔(好似酒樓咁)
我試過要等 一粒半鐘!!!!!!!!!!!

其實金鍾已經係大行,公司派最SMART/評分最高的STAFF 去 總行,尖,中, 金等等商業核心區.
佢地話一星期,你只有等,或者直接去總行.但唔會保證一定批.

如果你想係該戶口用黎做出糧戶口,機會 會高D.......