破產聯盟

查看: 2741|回復: 14

各位大大幫幫手

搵第2間幫妳攪, 只填表果D, 告先算.
我決定搞破產,初初都係揾三姓㗎!都係啱借日本2萬搞,三姓唔幫我搞,話要等12月,收尾陰功囉!中介幫我揾另一間律師行搞,成功咗!太复雜啲野,我諗都係揾律師,除非你好醒,即刻自己申請自己搞,不過,你失業,太把時間啦!
Chung811 發表於 21-1-2018 23:48
我決定搞破產,初初都係揾三姓㗎!都係啱借日本2萬搞,三姓唔幫我搞,話要等12月,收尾陰功囉!中介幫我揾 ...

自行了斷好簡單!!經我手都介紹左幾位版友自己搞。先決條件係做開文職!!否則會有一定難度!!
1 因被炒而申破完全唔還絕無問題。
2 此版幾位版友都係咁,而只要解釋得到點解一借即破就可以。
3 你可以問多幾間,記住15K 之內,包法庭破署費9K +.即律師淨袋 5K +Max. 唔好幫趁中介!!
最後,有問題點自行了斷可問我。呢個科林有詳細指引。good luck!
自行申請唔算好難 唔識仲可以係呢到問或者搵一D社福機構問
果1萬問屋企人朋友借住還左佢唔得咩?破產搵6c都要萬幾啦。
k114b 發表於 24-1-2018 03:54
果1萬問屋企人朋友借住還左佢唔得咩?破產搵6c都要萬幾啦。

自己搞到咪唔使咁貴, 但係佢岩岩先借左又無還/還得一期, 應該好多法律問題, 搵到律師包破產期內乜都搞既, 就好了
我都係自己去搞,不過之後啲受托人就麻麻煩
壞壞小孩子 發表於 26-1-2018 08:23
受托人係咩意思?唔明

破產主任 可以係破署直接又可能係外判律師行或會計師行
律師樓有份會計報告俾我,去安X交文件時,人哋都唔要,都唔知有咩嘢用,呢份報告價值近五千
我啲債務仲多過你,一借冇耐就申請破產,仲要係三四線財仔,我搵陳XX律師行攪,已申請,27號知結果
Amy-hurt 發表於 2-2-2018 09:39
我啲債務仲多過你,一借冇耐就申請破產,仲要係三四線財仔,我搵陳XX律師行攪,已申請,27號知結果 ...

其實你回答駛唔駛加句找阿老 Chan 搞?

加唔加找老陳,對你的回覆有乜關係?
不好意思!我已為可以幫到他