破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Ktk

正式入學、遇到好人分享一下 (可能太長!見諒)

Chung811 發表於 12-1-2018 16:47
我交文件果間係安X,職員話只係收文件交俾破產署!好迷惑喔!

你係咪已經頒領前(上庭前)收到信? 我聽社工講: 咁就係跟主任,如果唔係你會判左令先收到信咁(社工講的)
king262 發表於 20-1-2018 20:28
你係咪已經頒領前(上庭前)收到信? 我聽社工講: 咁就係跟主任,如果唔係你會判左令先收到信咁(社工講的) ...

我係宣誓後,未頒令前收到信嘅,交文件俾安X秘書,封信上方有主任嘅名同埋電話!
Chung811 發表於 20-1-2018 20:40
我係宣誓後,未頒令前收到信嘅,交文件俾安X秘書,封信上方有主任嘅名同埋電話! ...

咁咪就應該係跟主任, 你交完文件味? 交完佢無同你講, 有乜都唔好搵佢地, 有乜直接搵你主任, btw 你欠幾多錢同欠邊幾間咁, 分享下, 想睇下點先跟外判/主任
king262 發表於 20-1-2018 20:44
咁咪就應該係跟主任, 你交完文件味? 交完佢無同你講, 有乜都唔好搵佢地, 有乜直接搵你主任, btw 你欠幾多 ...

希望係啦!所以我好重視果份開支評估表,第一次填到錯好多,我申請開戶信去破產署取信,又再填咗一份!因為我預感係我會跟主任,或者我睇錯件事結果啦!
我諗,根本就係,一入學先跟主任,之後被人賣豬仔外判啦!