破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想DRP但有幾個疑問

Hi 各位, 我有出面D數想搞DRP, 我情況如下

收入= 17,290 (扣除強積金)
C子: CARD數+借款=270,000
建字銀行: CARD數 =  41,000
TU = I

我見一般DRP/ iDRP都話要3個債權人或以上先可以申請, 咁我係咪做唔到呀?
如果我淨係同C子申請DRP又得唔得? 建字銀行個邊唔做DRP但如常咁還錢又得唔得呀?

同埋我想問如果我做咗DRP/ iDRP要CUT晒D CARD, 想問大家平時生活上如果要網上講物又要信用CARD可以點做呀?
岩岩申請左IDRP.比拒絕..因為HSXC佔太多數..約9成.
佢話我幫我申請DRP.HSXC自己做..我差佢2XXK.分7年.還3500/月
用TAX&GO..聽人講機票酒店都BOOK到
記住DRP/IDRP自己打上去就得...唔洗搵6C 比錢佢
雲雲CCW 發表於 21-10-2017 21:08
岩岩申請左IDRP.比拒絕..因為HSXC佔太多數..約9成.
佢話我幫我申請DRP.HSXC自己做..我差佢2XXK.分7年.還350 ...

咁無做DRP個d點呀?繼續如常?
Idrp好似吾係間間銀行有。
想問,我同阿媽有個聯名戶口,係我比父母d家用,但佢地好多時無用
hkfix82 發表於 23-10-2017 08:43
想問,我同阿媽有個聯名戶口,係我比父母d家用,但佢地好多時無用

Sorry...未打完就send咗

個聯名戶口都係c子,想問對我申請drp/idrp 會有咩影響?
Idrp係要三個債權人或以上  所以你做唔到idrp
你可以only申請hsxc drp. 但之後建x review你tu見有drp record 有機會cut card
簡單同c子嘅人傾過,只有可能做drp...e+最大問題就係聯名戶口,代表我屋企人一定會知,e+唔知點同屋企人講